Nooit meer verpakkingsafval

Gek eigenlijk dat de verpakking jaren nodig heeft om afgebroken te worden, terwijl melk na enkele dagen al bederft.
Dit was ook de gedachte van een Zweedse designbureau genaamd Tomorow Machine. Zij hebben een reeks “This Too Shall Pass” verpakkingen ontworpen die net zo lang meegaan als de inhoud. Handig en super duurzaam zou je denken. Of niet?

sustainable-package-tommorow-machine


Smoothie verpakking

Deze verpakking is ontworpen met gebruik van agar agar gel en water en is bedoeld voor producten met een korte levensduur, zoals verse sappen, smoothies en room. Om het pakketje te openen, steek je simpelweg een rietje erin. De verpakking gaat net zolang mee als de inhoud.

duurzame-verpakking-tomorrow-machine

Rijst verpakking

Deze opmerkelijke verpakking is gemaakt van biologisch afbreekbare bijenwas. Je pelt de verpakking open voor gebruik. Het is vooral bedoeld om droge etenswaren, zoals granen en rijst te bevatten.

rise-package-tommorow-machine

Olie verpakking

De olie verpakking bestaat uit gekarameliseerde suiker met een wassen coating. Om de verpakking te openen, breek je het open zoals een ei. Nadat het materiaal gebroken is en in contact komt met water, smelt het weg. De naam zegt het al, deze verpakking is ideaal voor producten op olie-basis.

olie-verpakking-tomorrow-machine

Hoewel niet al deze verpakkingen in eerste instantie handig lijken, is het wat ons betreft een geslaagde pilot. Waarom niet blijven zoeken naar duurzame alternatieven als het gaat om verpakkingen en bijbehorende materialen?

***
Bron: Tomorrow Machine
Afbeeldingen: Tomorrow Machine, Imgur.com

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.