Onze nieuwe aanwinst: Kübra

‘In zes jaar tijd drie continenten’ schrijft ze in haar korte bio, onze nieuwste blogger en DK teamlid Kübra Zehra Kasikci.
Op 16-jarige leeftijd is ze naar een door oorlog verscheurd land, Bosnië, afgereist om haar VWO af te ronden bij United World College. Twee jaar later zat ze met een volledige studiebeurs in het vliegtuig naar de Verenigde Staten voor haar universitaire opleiding, waarvan ze een jaar in Japan doorbracht. Ze heeft de Fuji beklommen en is fervent Kendo beoefenaar. Vanaf heden ook blogger voor Duurzaamheidskompas.nl! Wij heten Kübra een warm welkom!

“Duurzaamheid is een spirituele bezigheid voor mij: we zijn ieder een kleine druppel in een oceaan. Je eigen geluk is verbonden met het welzijn van anderen.”

Waarom raakt het thema duurzaamheid jou zo?
Ik heb niet de meest conventionele blik op het concept duurzaamheid. Ik zie duurzaamheid niet alleen als het minder uitstoten van CO2 of het kopen milieuvriendelijke producten. Voor mij is duurzaamheid bijna een spiritueel levensmotto, een levensstijl: ik ben maar een kleine druppel in een grote oceaan – niets behoort tot mij – maar mijn bestaan en het bestaan van al het andere is diep verbonden met elkaar. Als het welzijn van al die andere ‘druppels’ in het geding komt, beperkt dat ook mijn eigen groei en geluk.

“We hebben geen diploma in Environmental Sciences nodig voor een bewust en volwaardig leven in relatie tot de natuur en mensen om ons heen. Platforms als Duurzaamheidskompas.nl spelen daarin een heel belangrijke rol.”

Wij zijn erg blij met jou als blogger, maar wat heeft jou doen besloten om je aan te sluiten bij ons DK team?

Hoewel de populariteit van duurzaamheid steeds meer toeneemt, merk ik vaak dat de doorsnee Nederlander zich niet persé aangesproken voelt. Niet omdat we nou met z’n allen grote slechteriken zijn, maar meer door het imago van duurzaamheid. Men denkt gauw dat ‘duurzaam zijn’ veel complexer is dan in werkelijkheid. Wat mij betreft hebben we geen groot budget of een diploma in Environmental Sciences nodig voor een bewust en volwaardig leven in relatie tot de natuur en mensen om ons heen. Daarom vind ik platforms als Duurzaamheidskompas.nl heel belangrijk! DK maakt duurzaamheid toegankelijk voor iedereen.

kubra zehra kasikci blogger duurzaamheidskompas-fuji
“We zijn geen slechteriken; het aanmeten van een duurzame levensstijl lijkt gewoon moeilijker dan het in werkelijkheid is.”
Wat kunnen de lezers van Duurzaamheidskompas.nl de komende tijd van je verwachten? 

Één van mijn voornemens voor het komende jaar is: doen, doen, doen! Voor Duurzaamheidskompas.nl betekent dit dat ik vooral veel op stap zal zijn om leuke, duurzame en inspirerende plekken te ontdekken en die ‘secret spots’ met jullie te delen. Om dat te kunnen doen, reken ik op veel tips en input vanuit jullie!

Help jij Kübra aan handige tips en tricks als het gaat om green spots to wannabe? Laat je reactie hieronder achter.

***
Afbeeldingen: Waseda University in Tokyo (Kendo foto’s)

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.