Openbaar Vervoer populair onder zakelijke reizigers

De economie draait op volle toeren en daarmee neemt het fileprobleem in Nederland weer toe. Toch blijken zakelijke reizigers niet verknocht aan hun auto. Zij pakken net zo lief de trein, bus of tram.

MultiTankcard (MTc) ziet zowel in gebruikscijfers als in recent eigen onderzoek dat het openbaar vervoer populair is onder zakelijke reizigers. Voor dit onderzoek, uitgevoerd door Inforesult, zijn 1.000 Nederlanders ondervraagd in de leeftijd 18 t/m 66 jaar.

MTc introduceerde eerder dit jaar MoveMove, een mobiliteitspas die niet alleen de traditionele tankbeurt, maar ook OV-reizen faciliteert.

Werkgever stimuleert OV

In het onderzoek geeft de meerderheid van de ondervraagden (55 procent) aan dat hun werkgever het vaker laten staan van de auto stimuleert. Dit gebeurt in de vorm van een fietsplan, de mogelijkheid om thuis te werken of een (betere) vergoeding voor het reizen met het openbaar vervoer.

Van de ondervraagden zegt 28 procent voor woon-werkverkeer zowel de auto als het OV te gebruiken. Privé ligt dit percentage nog hoger: daar combineert bijna de helft (45 procent) van de bevolking auto en OV. Zowel werknemers als ondernemers zien de voordelen van OV-gebruik: files worden vermeden, onderweg kan rustig worden gewerkt, geen gedoe met parkeren en men komt ontspannen aan op de plek van bestemming.

“Ruim een derde van onze klanten kiest tegenwoordig voor een OV-kaart als aanvulling op de tankpas. De auto blijft vaker thuis of op de parkeerplaats voor het kantoor.”
Patrick Roozeman, directeur MTc

Bron: MoveMove en MTc

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.