Persbericht VeggieChallenge

Deze zomer zullen ten minste 3000 mensen minder vlees gaan eten. Na een Facebook oproep van vier jonge meiden, stroomden de inschrijvingen voor de VeggieChallenge binnen. Ook een aantal bekende Nederlanders plaatsten zich al achter het initiatief.

Meike, Nieke, Lisa en Veerle dagen Nederland uit om in de maand juni of juli 2012 meer plantaardige en minder dierlijke producten te eten. Deelnemers bepalen hun eigen doel, bijvoorbeeld twee dagen in de week vegetarisch of 30 dagen helemaal plantaardig. Het VeggieChallenge team ondersteunt met raad en daad, recepten, kooktips, prijzen en als afsluiter een groot Viva Las Vega’s Food Festival op 30 juni in Amsterdam.

“Veel mensen willen duurzamer eten, maar weten niet goed waar te beginnen. Precies deze mensen gaan we deze periode via de VeggieChallenge helpen om ook daadwerkelijk hun eetgedrag aan te passen”, vertelt Veerle, één van de initiatiefneemsters. Wie zich aanmeldt, krijgt wekelijks gratis recepten, tips, kortingen en maakt kans op mooie prijzen, zoals kookboeken en culinaire workshops. “Bovendien doe je iets goeds voor jezelf en voor het milieu.”

“Het is niet onze bedoeling om heel Nederland in één keer vegetariër te maken,” vult Nieke aan. “Je uitdaging bepaal je helemaal zelf. Als je nu elke dag vlees of vis eet, is één dag per week vegetarisch al een mooie uitdaging. Maar ook vegetariërs willen we aanmoedigen om eens voor een plantaardige maaltijd te kiezen en creatief te zijn met eten. Een kleine actie maakt al zo’n verschil! Als heel Nederland nu zou beslissen 1 dag per week geen vlees te eten, dan zou dat qua vermindering van broeikasgasuitstoot overeenkomen met 1 miljoen auto’s van de weg halen.”

Lees tip:  VeggieChallenge: wereldwijd impact

Nieke Oosterhout, Lisa Steltenpool, Meike Rijksen en Veerle Vrindts bedachten het VeggieChallenge plan begin maart 2012. Ze werden geïnspireerd door de Vlaamse actie Dagen Zonder Vlees, waarbij duizenden Vlamingen veertig dagen vegetarisch gingen eten. Enthousiast plaatsten de twintigers een oproep op Facebook, waarop in een paar weken tijd al meer dan 400 reacties volgden. Ondertussen is er een website en gaat de VeggieChallenge teller richting 500 en hebben een aantal bekende Nederlanders, zoals auteur Ronald Giphart en tv-kok René Pluijm zich achter het initiatief geschaard. Het VeggieChallenge team is vastberaden om met meer dan 3000 mensen van start te gaan.

De VeggieChallenge is een campagne van Viva Las Vega’s. Dit is een jongerenstichting die zich op een positieve manier inzet voor een plantaardige lifestyle. Op 30 juni 2012 organiseren ze voor de tweede keer het Viva Las Vega’s Food Festival in Studio-K in Amsterdam. Hier kunnen VeggieChallenge deelnemers hun prijzen in ontvangst nemen en kunnen voedselliefhebbers hun hartje ophalen. Er zijn kookworkshops, een foodmarkt met vega lekkernijen en je kunt genieten van de live muziek van oa. Florian Wolff, Laura Estévez en DJ Wesdex.

Mensen die geïnspireerd zijn om mee te doen met de VeggieChallenge kunnen zich inschrijven via www.veggiechallenge.nl. Meer informatie over het Viva Las Vega’s Food Festival vind je op www.viva-las-vegas.nl.

Poster Veggiechallenge

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.