PLUS opnieuw ‘Meest Verantwoorde Supermarkt’

PLUS is in 2021 voor de zevende keer op rij door consumenten uitgeroepen tot ‘Meest Verantwoorde Supermarkt’ van Nederland. Met de hoogste gemiddelde score van 7,41 heeft PLUS in het GfK MVO rapport 2021 de eerste plaats behaald. Algemeen directeur Duncan Hoy en commercieel directeur Eric Leebeek ontvingen de prijs uit handen van Joop Holla, Research Director van GfK.

Bij het jaarlijkse onderzoek van GfK worden Nederlandse supermarktketens beoordeeld op negen duurzame aspecten: klanten en maatschappij, gezondheid, duurzame handel, klimaat, lokale betrokkenheid, Fairtrade, voedselverspilling, dierenwelzijn en medewerkers. PLUS krijgt van consumenten een hoge waardering voor de onderdelen eerlijke handel, informatie over gezonde voeding, betrokkenheid bij dierenwelzijn en buurtactiviteiten van de winkel. De titel ‘Meest Verantwoorde Supermarkt’ is een erkenning van de klant. Ruim 7000 consumenten namen aan het onderzoek deel.

“Een fantastische en zeer knappe prestatie van alle PLUS ondernemers en medewerkers die zich elke dag met veel enthousiasme inzetten. Zeker in dit bijzondere jaar. Natuurlijk is onze intensieve samenwerking met leveranciers en maatschappelijke partners hierin ook belangrijk. Want we doen het samen. Om deze waardering van consumenten zeven keer achter elkaar te ontvangen vinden we heel bijzonder. Het blijft voor ons de stimulans om ons te blijven inzetten voor Goed eten uit gezonde ketens.”

Eric Leebeek, commercieel directeur PLUS Retail

In het onlangs gepubliceerde MVO verslag van PLUS is te lezen dat de supermarkt zich verantwoordelijk voelt en continu stappen zet om de impact in de keten op mens, dier en milieu te verbeteren. Er is ook veel aandacht voor het verduurzamen van verpakkingen. Daar waar het kan zet PLUS in op minder, hernieuwbaar en recyclebaar verpakken. Recent zijn alle dubbele deksels op de verse noten vervangen voor een hersluitbare folie.

Lees tip:  PLUS opnieuw meest verantwoord

*Bron: GfK rapport 2021

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.