Reiziger met vliegschaamte

Vliegvakanties zorgen voor veel CO2-uitstoot. Toch wil ongeveer zeventig procent van de Nederlanders niet meer betalen voor een ticket om de CO2-uitstoot te compenseren. Dat blijkt uit onderzoek van Vakanties.nl onder meer dan 1000 Nederlanders. Men vertrouwt er bijvoorbeeld niet op dat de extra bijdrage geïnvesteerd wordt in CO2-compensatie. Wie wel meer wil betalen voor een ticket, vindt het prima om maximaal 25 euro extra voor een vliegticket te betalen. 

Twee op drie Nederlanders wil niet extra betalen voor CO2-neutrale vliegtickets. Reiziger met vliegschaamte wil maximaal 25 euro extra betalen voor ticket

Bron: onderzoek Vakanties.nl

Twijfels over CO2-compensatie

“Veel mensen zijn sceptisch over het compenseren van CO2-uitstoot. Onderzoek wijst uit dat het compenseren van CO2-uitstoot op termijn niet alleen heel duur, maar ook niet toereikend is.
Laten we dan ook onderzoeken hoe we vliegtuigen op batterijen kunnen laten vliegen. En hoe gaaf (en duurzaam) is het als je straks met de Hyperloop op vakantie kan?”

Judith Eyck, medeoprichter en directeur van Vakanties.nl

Een op de vier reizigers die niet wil investeren in een CO2-neutraal ticket, stelt dat hij of zij er niet op vertrouwt dat de bijdrage écht wordt besteed aan CO2-compensatie. Ook het niet kunnen betalen van de CO2-compensatie (23 procent), twijfelen of CO2-compensatie de juiste oplossing is (19 procent) en zich niet bezighouden met het klimaat (11 procent) worden vaak genoemd.

Tot 25 euro extra voor een ticket

Van de vakantiegangers die meer willen betalen voor een vliegticket, wil zo’n driekwart tot vijfentwintig euro betalen om de CO2-uitstoot te compenseren. Een op de zeven Nederlanders wil 25 tot 50 euro extra betalen voor een ticket, een schamele acht procent zelfs meer dan 50 euro per vliegticket.

Je reis/vakantie wel of niet compenseren: waar kies jij voor? Deel het in een reactie hieronder.

Afbeelding: Nils Nedel via Unsplash

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.