Primeur: duurzame bagageband in Schiphol

Amsterdam Airport Schiphol gebruikt sinds deze zomer als eerste luchthaven ter wereld de duurzame bagagetransportband BLUEVEYOR. De blauwe bagageband is voor 99% recyclebaar en gebruikt 60% minder stroom. De blauwe bagagebanden gaan ongeveer zeven jaar mee en kunnen daarna hergebruikt worden voor nieuwe banden.

Check-in to sustainability

Op dit moment zijn 14 BLUEVEYOR-transportbanden in de bagagekelder in gebruik over een totale lengte van 110 meter. De transportbanden zijn ontwikkeld door en met Vanderlande Industries. Schiphol wil de energiezuinige blauwe banden op termijn op meer plaatsen in het bagagesysteem gaan gebruiken.

Energiezuinige blauwe band voor bagage Schiphol-duurzaamheidskompas

Bagage op Schiphol

Schiphol behoort tot de wereldtop van groene luchthavens. Per jaar verwerkt de luchthaven ruim 55 miljoen stuks bagage. Per dag kan dat variëren van ongeveer 120.000 stuks op rustige dagen, tot 180.000 op extreem drukke dagen zoals aan het begin van de zomervakantie. In totaal ligt er in de bagagegebieden ruim 30 kilometer transportsysteem; de systemen draaien op 110 serverkasten en bijna tienduizend motoren. De langste weg die een koffer op Amsterdam Airport Schiphol kan afleggen is 2,5 kilometer.

***
Bron: Schiphol Group

Lees tip:  Faba Factory komt met Nederlandse tofu van veldbonen

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.