Sexy lingerie van gerecyclede Kerstbomen

Franse modeontwerper Sophie Young heeft wel een heel opmerkelijke bestemming voor afgedankte Kerstbomen: eco-vriendelijke, sexy lingerie. Young heeft een manier gevonden om een viscose-achtige stof te vervaardigen uit dennenbomen. Volgens de oprichter van Do You Green, voelt de stof zijdezacht aan, zonder een spoortje stekelig dennennaald.

Deze nieuwe stof is hygiënischer in gebruik, doordat de luchtcirculatie beter is. Daarnaast absorbeert het twee maal zoveel vocht in vergelijking tot katoenen ondergoed, waardoor het ook een goede anti-bacteriële werking heeft.

do you green organic lingerie duurzaamheidskompas

De eco-stoffen worden overigens op milieuvriendelijke wijze geverfd met gifvrije textielverf, zodat de kans op een allergische reactie van de huid vrijwel nihil is.

De lingerie collectie van Do You Green wordt geproduceerd in Frankrijk en Tunesië middels een boeiend proces. Het hout van de bomen wordt afgebroken en vermalen tot een soort deeg. Dit neemt enkele dagen in beslag. Uiteindelijk worden de vezels onttrokken uit het mengsel, geweven en gebruikt in de totstandkoming van stijlvolle eco-lingerie.

***
Bron: Ecoterre.com
Afbeeldingen: Organic-lingerie.com, Inhabitat.com (uitgelicht)

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.