Standfinder gaat verder onder de naam Lokaalwijzer

Vanaf afgelopen maandag 1 maart 2021 heeft Standfinder een nieuwe naam, namelijk: Lokaalwijzer.

“Als internetplatform met ruim 400 aanbieders van lokale producten in
Nederland vinden wij deze naam beter passen bij waar we voor staan.” aldus Robin Dekker, één van de initiatiefnemers

Op Lokaalwijzer vinden bewuste consumenten groente, fruit, zuivel, bloemen, planten, vlees, vis en andere producten uit eigen regio. De oprichters van het platform geloven in regionaal (landbouw) ondernemerschap en houden van lokale producten.
“En bij zo’n lokaal initiatief hoort een Nederlandse naam. Lokaalwijzer betekent: het wijzen van de weg én het wijzer worden als persoon. Zo wijst Lokaalwijzer de weg naar lokale producten in Nederland en maak je kennis met aanbieders in je eigen regio” vertelt Dekker.

Naast de rol als matchmaker tussen lokale ondernemers en consumenten, biedt Lokaalwijzer informatieve blogs over streekproducten en interviews met aanbieders. De missie van het platform blijft onveranderd: Lokaalwijzer wil zo veel mogelijk mensen vertrouwd maken met het kopen van lokale producten en ‘kopen bij de boer’ toegankelijker en leuker maken.

streekproducten koper via lokaalwijzer - duurzaam nieuws op Duurzaamheidskompas

Bezoekers van Lokaalwijzer hebben toegang tot het aanbod in heel Nederland, specifieke productinformatie, foto’s van de aanbieder en de openingstijden. Aanbieders kunnen als favoriet worden opgeslagen, zodat je voor een volgende keer weet waar je moet wezen. Ook heb je als consument/bezoeker de mogelijkheid je waardering uit te spreken door een
review te schrijven over je ervaring bij een streekwinkel.

Langer genieten van groenten? Probeer eens groenten langer te bewaren door in te maken. Bijvoorbeeld zoals bij dit recept voor zelfgemaakte tafelzuur van rode en gele bieten uit eigen bodem.

Hoe blijf jij op de hoogte van het lokale aanbod? Deel je tip in de reactie-mogelijkheid hieronder.

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.