Teken petitie vòòr statiegeld

Statiegeld is een goedkope oplossing die goed is voor het milieu en een hoop zwerfafval en ergernis voorkomt. Toch wilde het vorige kabinet het statiegeld op plastic flessen afschaffen. Door een sterke lobby van een aantal invloedrijke bedrijven kwam die afschaffing erg dichtbij. En nog steeds hangt de dreiging in de lucht: als we niet oppassen verdwijnt het statiegeld in 2015.

tapped-out-water-bottles

Door de nieuwe samenstelling van de Tweede Kamer, en de regering met minderheid in de Eerste Kamer, zijn de kaarten opnieuw geschud. Daarmee komt een stevige aanpak weer in zicht: invoering van statiegeld op kleine plastic flesjes. Dit voornemen is jaren blijven liggen, maar nog steeds de beste keuze. Driekwart van de Nederlanders is er dan ook voorstander van.

De argumenten vóór statiegeld zijn sterk genoeg. Op Echteheld.nl staan ze uitgebreid beschreven. Maar als we onze stem niet laten horen, dan komt het er weer niet van.

Wil je de Tweede Kamer overtuigen van het belang van statiegeld? Teken nu de petitie!

***
Bron: echteheld.nl/Statiegeldcourant
Afbeelding: Suffolk Schools Recycling

Lees tip:  Wees een held: kies voor statiegeld

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.