Tesla en BMW voor thuisaccu

Het thuis opwekken van zonne- en windenergie laat in Nederland nog geen grootschalige doorbraak zien. Dit is te wijten aan de beperkte zonuren en de onregelmatige windkracht. Het opslaan van thuis opgewekte energie zou een oplossing zijn. Opvallend is dat niet de energiebedrijven, maar autofabrikanten Tesla en BMW met een oplossing komen.

Thuis stroom opwekken wordt interessanter

Dankzij de ontwikkeling van huisaccu’s wordt het thuis opwekken van stroom interessanter. De accusystemen fungeren als opslag en back-up voor als de natuurlijke energiebron het laat afweten. Tesla en BMW willen met de ruime kennis op het gebied van accu’s in de elektrische autotechnologie, nu de meterkast van huishoudens veroveren.

tesla-powerwall-battery-inhabitat.com-duurzaamheidskompas

Tesla komt binnenkort met de “Powerwall” op de markt. De “MyReserve” van SolarWatt in samenwerking met BMW zal echter nog eerder in de verkoop gaan voor de consument. Een huisaccu zal de consument zo’n
€ 3000,- gaan kosten. 

Kanttekening UnitedConsumers
“De introductie van huisaccu’s is een grote stap naar een transformatie van de energie-infrastructuur in de wereld. Huishoudens die zelf energie opwekken, worden met een accu steeds minder afhankelijk van energieaanbieders. Nederlanders die stroom geleverd krijgen van een leverancier, hebben voorlopig nog geen voordeel van een huisaccu”, zegt Paul van Selms van het consumentencollectief UnitedConsumers.

***
Bron: UnitedConsumers
Afbeelding: Inhabitat.com

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.