Uber Green in Nederland

Uber introduceert de mogelijkheid om volledig ‘groene’ ritten te maken met Uber Green. Dit maakt het voor gebruikers mogelijk om een elektrische auto te bestellen voor hun rit. Nederland is het eerste land waar Uber Green landelijk wordt uitgerold. Uber Green wordt in samenwerking met duurzaam energieplatform Vandebron geïntroduceerd om het voor chauffeurs nog aantrekkelijker te maken om elektrisch te rijden. 

Image

Met een druk op de knop

Wanneer je als passagier de Uber Green optie selecteert in de app krijg je de optie om direct een volledig elektrisch voertuig te boeken. Ritten gemaakt via Uber Green hebben een meerprijs ten opzichte van UberX, die ten goede komt aan het stimuleren van elektrisch autogebruik. Het doel van de service is om het brandstofverbruik te verminderen, de luchtkwaliteit te verbeteren en de CO2-voetafdruk van elke reis omlaag te brengen. 

“Als inwoner van een drukke stad ben ik ontzettend blij dat we met de introductie van Uber Green een grote stap zetten in onze missie een positieve bijdrage te leveren aan de luchtkwaliteit van onze steden. Daarnaast ben ik trots op het innovatieve en voorlopende karakter van Nederland op het gebied van laadinfrastructuur, wat ons in staat stelt Uber Green zo breed uit te rollen.”

Maurits Schönfeld, General manager Uber Benelux:


Samenwerking met Vandebron

Voor de introductie van Uber Green is Uber een samenwerking gestart met partners die mee-investeren in het versnellen van elektrisch vervoer in Nederland. Zo biedt Vandebron alle partnerchauffeurs die elektrisch rijden op het Uber platform een laadpas met duizend gratis groene kilometers ter aanmoediging. Vandebron ontwikkelt daarnaast mogelijkheden om het opladen van elektrische auto’s 100% groen en goedkoop te maken. Op die manier wordt het bijdragen aan de energietransitie voor partnerchauffeurs makkelijker en aantrekkelijker gemaakt.

Alternate text

“Elektrisch rijden wordt steeds populairder en in 2030 moeten alle nieuwe personenauto’s in Nederland elektrisch zijn. Door samen met Uber elektrisch rijden aantrekkelijker te maken, versnellen we de energietransitie. We zijn blij dat in de taxiwereld, net als in de energiesector, een belangrijke transitie in gang is gezet.”

Fardau van der Galiën, Head of Electric Mobility bij Vandebron

Aftrap in Amsterdam en Rotterdam

Uber Green is per direct beschikbaar in Amsterdam en Rotterdam en wordt landelijk uitgerold naar alle steden in Nederland waar Uber actief is. De introductie van Uber Green is een belangrijke stap in het vergroenen van de ritten via het platform en het behalen van de doelen om in Amsterdam alle ritten groen aan te bieden in 2025. Voor Uber is veiligheid een topprioriteit; elke Uber Green beschikt over een afscherming tussen passagier en chauffeur.

Bron: persbericht Uber

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.