Vandebron als winnaar uit de bus

Energiebedrijf Vandebron heeft de jaarlijkse Join Our Core competitie gewonnen. Join Our Core is Ben & Jerry’s en Ashoka’s internationale competitie om jonge ondernemers met een duurzaam bedrijfsmodel te helpen.

“Het voelt voor mij en mijn team fantastisch om de winnaar van Join Our Core 2014 te zijn. Het was heel inspirerend om naar Londen te reizen en de andere finalisten te ontmoeten en natuurlijk om internationale aandacht te vestigen op Vandebron. Het winnen van deze wedstrijd zal bijdragen aan onze naamsbekendheid en het zakelijk advies van Ashoka gaat ons zeker helpen om internationaal voet aan de grond te krijgen.” aldus Matthijs Guichelaar van Vandebron.

join our core 2014 duurzaamheidskompas

De finale van dit jaar vond plaats in Londen, Singapore en Tokyo waar de jonge ondernemers uit elf landen (Verenigd Koninkrijk, Ierland, Nederland, Zweden, Denemarken, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Singapore en Japan) streden om de titel.

Vandebron heeft met zijn winnende pitch een investering van €10,000 en zakelijk advies van Ashoka gewonnen. Daarnaast zal Vandebron op de verpakking van een Ben & Jerry’s pint te zien zijn in 2015. Tot slot gaat Vandebron naar Vermont USA, de geboorteplaats van Ben & Jerry’s, waar hij training krijgt van de meest succesvolle sociale ondernemers van Amerika.

Ook Ed Shepherd, social mission manager bij Ben & Jerry’s was onder de indruk van de Nederlandse ondernemers:
“Het was een lastige strijd dit jaar, maar Vandebron stak er voor ons echt bovenuit. Hun business model, het rechtstreeks kopen van energie van een duurzame producent, is precies wat we zoeken. Maar ook de andere finalisten waren erg goed en ik ben benieuwd wat zij allemaal gaan doen in de toekomst!”

Voor meer informatie over Join Our Core en over de winnaars kun je kijken op www.joinourcore.com.

***
Afbeeldingen: Join Our Core, myjour.com (uitgelicht)

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.