VeggieChallenge: wereldwijd impact

Het online coachingsprogramma VeggieChallenge is nu wereldwijd toegankelijk. Met deze 30-dagen challenge hielp ProVeg in Nederland al meer dan 50.000 mensen om te minderen met vlees.

Uit eigen onderzoek blijkt dat 89,9% van de mensen die aan het programma deelnamen ook na de 30 dagen blijvend minder vlees eten. ProVeg vindt de uitrol nodig om de problemen die samenhangen met een hoge vleesconsumptie wereldwijd aan te pakken.

VeggieChallenge naar Duitsland, Amerika en China

De VeggieChallenge is deze zomer in het Engels gelanceerd. In juli waren er al 15.000 inschrijvingen uit Zuid-Afrika, UK, USA, Australië, Ierland, Canada en Nieuw Zeeland. Later deze zomer volgen ook versies voor de Spaanse, Duitse en Poolse taalgebieden en er zijn plannen voor een Chinese versie.

ProVeg Nederland directeur en VeggieChallenge initiatiefneemster Veerle Vrindts: “De internationalisering van de VeggieChallenge is voor ons een logische volgende stap. Het voedselsysteem houdt niet op bij de Nederlandse grens. Als we de problemen die samenhangen met een hoge vleesconsumptie willen aanpakken, moeten we niet enkel naar Nederland kijken.”

Motivatie alleen niet voldoende

Het is algemeen bekend dat we met zijn allen moeten minderen met dierlijke eiwitten om bijvoorbeeld klimaatdoelen te bereiken en de zorgkosten te drukken. “Motivatie alleen is echter niet voldoende om ingesleten gedragingen aan te passen weten we uit onderzoek,” aldus Vrindts.

“Voor een dieetverandering hebben mensen naast motivatie ook de juiste vaardigheden en kennis nodig en moet hun omgeving hen die mogelijkheid bieden. Je kunt je indenken dat het makkelijker is om je dieet te veranderen als je familie en je vrienden je daarbij steunen. De VeggieChallenge geeft praktische tips en handvaten voor al deze factoren. Daarom werkt het zo goed.”

Lees tip:  Persbericht VeggieChallenge

De VeggieChallenge in de praktijk

Met het VeggieChallenge coachingsprogramma leren deelnemers in een maand tijd nieuwe eetgewoontes aan. Bij inschrijving kiezen mensen zelf hun uitdaging: van 1 dag geen vlees tot volledig plantaardig. Daarna gaan de deelnemers samen met hun persoonlijke VeggieChallenge coach 30 dagen lang op onderzoek uit, leren ze smaakvolle plantaardige recepten koken én krijgen ze shopping tips van ervaren vega’s.

Ook stellen ze al hun gezondheidsvragen rondom plantaardig eten gratis aan een diëtiste. De VeggieChallenge wordt kosteloos aangeboden zodat iedereen kan deelnemen ongeacht financiële middelen. Dit najaar volgt ook een App en een grootschalige promotiecampagne.

Inschrijven kan via www.veggiechallenge.nl.

Credits afbeelding: I E via Unsplash

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.