Verduurzamen met Bleeve.nl

Online platform Bleeve.nl heeft tijdens een eerste investeringsronde bij onder andere Stichting Doen DOEN 600.000 euro aan durfkapitaal opgehaald. Met het geld wil Bleeve.nl het voor huiseigenaren nog aantrekkelijker en eenvoudiger maken hun huis te verduurzamen.

Passende, energiebesparende maatregelen
Medeoprichter Paul Geurts van Kessel, legt uit: “Meer dan 55% van de woningeigenaren overweegt iets aan hun huis te doen als het gaat om energiebesparende maatregelen (isolatie, isolerend glas, zonnepanelen etc.), maar loopt vast in een oerwoud van mogelijkheden, keuzes en wantrouwen. Je huis energiezuinig maken is nog steeds veel gedoe. Wat kun je precies doen met bijvoorbeeld 6.000 euro? Welk type isolatie is optimaal voor jouw specifieke woning? Welke installateurs van zonnepanelen zijn betrouwbaar?”

Het rendement en terugverdientijd
Op Bleeve.nl kunnen woningeigenaren met een paar muisklikken achterhalen welke maatregelen het meest passend zijn. De gebruiker krijgt zo gelijk inzicht op maat in de investeringskosten, het rendement en de terugverdientijd. De adviezen van Bleeve zijn gebaseerd op o.a. satellietbeelden en open databronnen zoals het CBS en het Kadaster.

“Wij laten huiseigenaren zien wat de verborgen schatten van hun woning zijn. Veel mensen hebben geen idee dat het isoleren van je spouwmuur 12% rendement op je investering oplevert, terwijl je geld op de bank amper 1% rente oplevert”. Geurts van Kessel, medeoprichter Bleeve.nl

Vinden van betrouwbare vakmannen 
Bleeve.nl lost nog een ander probleem van energiebewuste consumenten op: het vinden van een betrouwbare leverancier of installateur van bijvoorbeeld zonnepanelen. Veel consumenten ervaren het vinden van een betrouwbare vakman als lastig. Bleeve.nl biedt een transparant reviewsysteem, waar van een groeiend aantal installatiebedrijven meerdere beoordelingen zijn terug te vinden. De gebruiker kan een offerte opvragen bij maximaal drie aanbieders naar keuze die in de directe omgeving actief zijn. Ook is er een unieke Bleeve-garantie: woningeigenaren zijn automatisch verzekerd tegen eventuele problemen die ontstaan tijdens of na de installatie.

Lees tip:  3 Energiebesparende maatregelen met een hoog rendement

Meer informatie? Zie Bleeve.nl

***
Afbeelding: scmp.com

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.