Website duurzame bloemisten

Een nieuw platform is gelanceerd door het bloemistennetwerk FloraNL uit Barendrecht: Mijnduurzamebloemist.nl Een website om te informeren over alles rondom gecertificeerd duurzame bloemisten.

“Door de vele keurmerken ziet de consument door de bomen het bos niet meer!”
Aldus Ruud Steur, initiatiefnemer Mijnduurzamebloemist.nl en mede-oprichter van FloraNL, een collectief van samenwerkende bloemisten, waarbij certificering voor de Barometer Duurzame Bloemist een criterium is voor aansluiting.

Het doel van Mijnduurzamebloemist.nl is om zowel consumenten als het bedrijfsleven bekend te laten worden met de Barometer Duurzame Bloemist en inhoudelijk te informeren. Het is een onafhankelijk platform over alle ins and outs en alle initiatieven rondom de duurzame bloemist en zijn sector.

Toename gecertificeerde bloemisten

De barometer en überhaupt het begrip ‘duurzame bloemist‘ is weinig bekend in Nederland, zowel bij de consument als het bedrijfsleven. Daarentegen neemt het aantal gecertificeerde bloemisten wel in hoog tempo toe, waardoor FloraNL, de Duurzame Bloemisten Groep en Fleurop zich geroepen voelden om de website in het leven te roepen.

Illustratie-Tessa de Graaf-Ownme

Het platform Mijnduurzamebloemist.nl legt de consument uit wat de certificering van de Barometer inhoudt, welke keurmerken daaronder vallen en hoe deze bloemisten in de praktijk werken en uiteraard waar je gecertificeerd duurzame bloemisten vindt. En vooral: wat is nu het verschil tussen een gecertificeerde duurzame bloemist en een bloemist die zegt duurzaam te zijn?

“Bloemisten die zich certificeren steken veel tijd en energie in die certificering en hebben daardoor een geheel duurzamere bedrijfsvoering. Wij vinden het als organisatie extra belangrijk dat daar een juiste waardering tegenover staat en dat de certificering zichtbaar wordt en erkend in de maatschappij.”

Naast duurzamere bedrijfsvoering, kopen de bloemisten een percentage gecertificeerde bloemen en planten bij kwekerijen, op de veiling of op de groothandel. Het percentage is afhankelijk van het behaalde niveau goud, zilver of brons bij de barometer. Daarmee krijgt de consument gegarandeerd duurzamere, ingekochte bloemen met minimale milieubelasting en betere arbeidsomstandigheden.

Voor meer info, zie de website.

***
Illustratie: Tessa de Graaf-Ownme

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.