Zevende ASN Bank Wereldprijs van start

Met een goed idee, veel idealisme en een gezonde dosis realiteitszin een maatschappelijk probleem aanpakken: daarmee kunnen initiatiefnemers de ASN Bank Wereldprijs winnen. De ASN Bank gelooft dat mensen met innovatieve ideeën een belangrijke rol spelen in het verduurzamen van de maatschappij. Daarom organiseert zij al zeven jaar de ASN Bank Wereldprijs. De inschrijving voor de zevende editie is op 2 juni 2014 geopend.

Voor wie?

De bank nodigt initiatiefnemers met een frisse blik op een duurzame samenleving uit om met hun idee of project deel te nemen. Inschrijven kan van 2 tot en met 2 juni 2014 via de community Voor de Wereld van Morgen. Deelnemers maken kans op een van de vier themaprijzen van elk tienduizend euro.

Eerdere winnaars waren onder andere Studiojux.org die kleding willen produceren met het doel de arbeidsomstandigheden en de natuur in ontwikkelingslanden te verbeteren, het project MADPSU dat zeer efficiënte computeronderdelen ontwikkelt en FairPhone, een smartphone met eerlijke onderdelen, die inmiddels te koop is.

asn-bank-wereld-prijs-2014-duurzaamheidskompas

De duurzame thema’s

De ASN Bank Wereldprijs is bedoeld voor mensen met een project dat ondernemend, innovatief en creatief is, en een grote impact op de duurzame samenleving heeft. Ook moet het project passen in een van de vier duurzame thema’s van de ASN Bank:

  • Duurzame energie, natuur en milieu;
  • Eerlijke handel, eerlijke mode en eerlijke voeding;
  • Kinderrechten, onderwijs en de strijd tegen kinderarbeid;
  • Veiligheid en sociale cohesie.

Enkele voorbeelden van projecten waar de bank naar op zoek is: de ontwikkeling van een tas met zonnepanelen om je telefoon op te laden, mensen bewust maken van de herkomst van bepaalde producten, kinderen in achterstandswijken coachen bij hun studiekeuze.

Afvalrace zonder verliezers

Deelnemers kunnen hun project aanmelden op de community Voor de Wereld van Morgen. Maximaal 25 inzendingen per thema worden op hun duurzame karakter geselecteerd. De vakjury kiest per thema 10 projecten die door mogen naar de volgende ronde. De initiatiefnemers van deze 40 projecten werken tijdens twee inhoudelijke themadagen aan hun plan. Daarna gaan ze stemmen werven.

Per thema gaan de 3 projecten met de meeste stemmen door naar de volgende ronde. Bovendien geeft de ASN Bank een wildcard aan één project per thema. De 16 initiatiefnemers ontvangen coaching. Op 11 oktober vertellen ze hun verhaal aan een groot publiek tijdens Morgen│Vandaag in Amsterdam. Uiteindelijk selecteert de jury 2 projecten per thema voor de finale. Wie er gaan winnen, weten we op 13 november 2014.

***
Afbeelding: fairphone.com, voordewereldvanmorgen.nl

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.