Zo Werkt Het Fossielvrije Week binnenkort van start

Van fossielvrije week naar fossielvrije organisatie

Fossielvrij(er) woon-werkverkeer is steeds belangrijker. Om zoveel mogelijk bedrijven duurzamere opties te laten ontdekken voor hun mobiliteit, organiseert Zo Werkt Het van 31 oktober tot en met 4 november de Fossielvrije Week. Tijdens deze campagne laat het mobiliteitsplatform zien wat de mogelijkheden, kansen en oplossingen zijn als het gaat om fossielvrij(er) reizen.

Op naar een Fossielvrij Nederland

Bedrijven kunnen een cruciale rol spelen in de transitie naar een fossielvrij Nederland. Het is steeds belangrijker om uitstootvrij te reizen en daar kan iedere onderneming aan bijdragen in het woon-werkverkeer. Hoe werkt dat in de praktijk? Tijdens de Fossielvrije Week van 31 oktober tot en met 4 november biedt Zo Werkt Het de mogelijkheid om samen met collega’s te ontdekken hoe makkelijk het is.

Zo Werkt Het in de Fossielvrije Week

Tijdens de Fossielvrije Week reizen zoveel mogelijk organisaties in Nederland (deels) fossielvrij. Daarmee streven bedrijven naar minder CO2-uitstoot, maar ook naar een gezondere leefomgeving, vitale medewerkers en een beter bereikbaar bedrijf. Dat kan op vele manieren; een extra dag thuiswerken, kiezen voor de fiets of e-bike, wandelend naar kantoor of een week de benzineauto inruilen voor het OV of elektrisch rijden. Alle beetjes maken samen maken een groot verschil.

Deelname aan deze campagne is de volgende stap naar het verminderen van het gebruik van fossiele brandstoffen. Organisaties die meedoen ontvangen een praktische inspiratiegids vol tips en met dé tien fossielvrije(re) maatregelen die een bedrijf kan nemen. Daarnaast krijgen deelnemers toegang tot de Fossielvrije Webinar op 31 oktober en kunnen zij naar behoefte gebruik maken van de mobiliteitsadviseurs die hen ondersteunen bij het opstellen van een nieuwe mobiliteitsbeleid.  

Ook meedoen? Meld jouw organisatie volledig kosteloos aan op de website. Vind hier ook alle landelijke en regionale fossielvrije initiatieven om je te laten inspireren. 

Over Zo Werkt Het 

Zo Werkt Het is een initiatief van 12 mobiliteitsnetwerken, mogelijk gemaakt door rijk en regionale overheden, die zich samen inzetten voor duurzaam en slim reizen.

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.