Zonnepanelen via crowdfunding

Zelfstroom heeft het 4e crowdfundingproject van €600.000,- is op 8 maart succesvol afgesloten en daarmee is er door Zelfstroom nu totaal voor €900.000,- aan zonnepanelen via crowdfunding bij particulieren geplaatst.

 
Een toenemende vraag

Het huren van zonnepanelen breekt door in Nederland en Zelfstroom heeft een stevige ambitie. Het bedrijf wil over 5 jaar voor 100 miljoen euro aan zonnepanelen op particuliere daken geplaatst hebben. De verwachting is dat het volgende crowdfundingproject groter zal zijn dan 1 miljoen euro.

“We zien dat het huren van zonnepanelen aanslaat en daarom zal Zelfstroom ook doorgaan met crowdfunding om deze toenemende vraag te financieren.”
Aldus Justin van der Loo, CFO van Zelfstroom.

Een duurzame win-win situatie

Het bedrijf wil het voor particulieren in Nederland makkelijk maken om zelf energie op te wekken met zonnepanelen door deze te verhuren. Klanten die zonnepanelen willen huren bij Zelfstroom hoeven zelf niet vooraf geld voor zonnepanelen te investeren en realiseren wel direct een mooie besparing. Via het crowdfundingplatform duurzaaminvesteren.nl, waar ook Triodos bank onlangs een aandeel in heeft genomen, worden deze zonnestroomsystemen nu deels gefinancierd. Investeerders die crowdfunden krijgen een vaste rente van 5,5%, voor een duurzame win-win situatie.

zelfstroom-duurzaamheidskompas-zonnepanelen

Over Zelfstroom

Zelfstroom is een nieuwe duurzame energieleverancier in Nederland. Zij stimuleert particulieren in Nederland om te beginnen met het opwekken van eigen energie met zonnepanelen. Daarom verlaagt het bedrijf mogelijke drempels om sneller te kiezen voor zonnepanelen. Onder andere door complete zonnestroomsystemen te huur aan te bieden waardoor klanten direct besparen op hun energierekening zonder dat ze vooraf hoeven te investeren.

Ook geeft Zelfstroom tien jaar garantie op een werkend systeem, tien jaar een gegarandeerde opbrengst en hebben klanten bij het bedrijf de flexibiliteit om de zonnepanelen mee te verhuizen of in te ruilen voor een nieuwere soort. Klanten van Zelfstroom kunnen de investering voor zonnepanelen sneller terugverdienen met de aanvullende groene energie en gas die ze vrijblijvend tegen kostprijs geleverd kunnen krijgen, tien jaar lang.

Lees tip:  6 Tips om zonne-energie te financieren

Meer informatie is te vinden op de website.

***
Bron en afbeeldingen: Zelfstroom

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.