Zonnepanelenactie ‘Zon Zoekt Dak’

*Let op: de actie in deze blog is niet meer actueel.

Zonnepanelen worden steeds goedkoper en de terugverdientijd korter. Als je deze zomer meedoet aan de nieuwe inkoopactie Zon Zoekt Dak van Natuur & Milieu betaal je voor een pakket van vijf zonnepanelen 1.860 euro; een pakket van tien panelen 3.509 euro. De actie is op 7 juli van start gegaan en loopt tot 31 augustus 2014.

Olof van der Gaag, directeur Campagnes Natuur & Milieu maakt de daling van de prijzen duidelijk in een rekensom:
‘Een pakket van 10 panelen kostte bij onze eerste actie in 2011 zo’n 6.000 euro, dat was toen een hele scherpe prijs. Nu koop je voor dat bedrag maar liefst 18 panelen.’  Bijkomend voordeel is de recente ontwikkeling voor particulieren om de btw van de belastingdienst terug te vragen. Iemand met een installatie van tien panelen kan in dat geval bijna € 500,- terugkrijgen.

zonnepanelen-bron-businessinsider.com-duurzaamheidskompas

Zonnepanelen zonder zorgen

De markt voor zonnepanelen maakt een enorme groeispurt door. In vijf jaar tijd is het aantal huishoudens dat zonnestroom opwekt vertienvoudigd: van 20.000 in 2009 naar bijna 200.000 in 2014. Met Zon Zoekt Dak wil Natuur & Milieu het mensen gemakkelijk maken om voor zonnepanelen te kiezen. Aanvraag, installatie en service zijn in één hand, zodat de drempel voor het aanschaffen van zonnepanelen flink wordt verlaagd. Natuur & Milieu streeft naar 1 miljoen daken met zonnepanelen in 2020.

Milieuwinst: 35.000 ritjes naar de zon

De 40.000 zonnepanelen van de eerdere inkoopacties Zon Zoekt Dak wekken gemiddeld ruim 8 miljoen kWh per jaar aan zonnestroom op. Hiermee bespaart Nederland ongeveer 9.000 ton aan CO2-uitstoot, dat is vergelijkbaar met ruim 42 miljoen autokilometers van een gemiddelde auto.

Lees tip:  Collectief voor Zonne-energie

***
Afbeelding: businessinsider.com

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.