Dadels en chocolade… Een gouden combi en pure verwennerij dat moeilijk te overtreffen is. Een hemelse energie boost als het ware.
Waarschuwing: dit recept is verslavend 🙂
Dit recept is heerlijk bij de koffie of thee, maar ook verrassend als toetje (geserveerd met een bolletje ijs bijvoorbeeld). Het zegt al genoeg dat deze lekkernij via mijn cateringbedrijf Enfez, het vaakst wordt besteld.
Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden: pan en kom voor Au bain-marie methode, schaal, bakpapier, snijplank en mes
Ingrediënten:
10 Ontpitte en onbewerkte dadels
5-6- Walnoten / hazelnoten
200 gram smeltpastilles van pure chocolade
Bereiding
Ik gebruik zelf Medjoul dadels voor dit recept. Deze zijn groot, zacht en rijk van smaak. Vul de ontpitte dadels elk met een halve walnoot/ 1 hazelnoot. Smelt de chocolade Au bain-maire en dompel de gevulde dadel onder in de gesmolten chocolade. Leg de dadels dan op een schaal met bakpapier op de bodem om af te koelen. Zet ze vervolgens in de koelkast. Al na 15 minuten zijn deze zelfgemaakte delicatessen klaar om opgegeten te worden!
Houd je van afwisseling of experimenteren?
– Vervang dadels eens met gedroogde vijgen of abrikozen.
– Voeg eens chilli vlokken toe aan de gesmolten chocolade.
– Mix de vulling met diverse nootjes.
Afiyet olsun!
***
Afbeeldingen: Duurzaamheidskompas.nl