Sieradenhouder maken

Wie heeft hem thuis niet ergens in een hoekje staan: het befaamde Ikea tafeltje van de LACK serie. Simpel, goedkoop en in allerlei kleuren. Maar wat als je uitgekeken bent op je exemplaar in de woon-, slaap- of werkkamer?

Is online verkopen geen optie en ben je een beetje handig? Maak er een leuk DIY-project van zoals Fazilet Cifci Gedik! Haar oude, Ikea tafel is nu als sieradenhouder een pronkstuk in huis. Lees hier hoe ze stap voor stap eenvoudig zelf een sieradenhouder maakt.

Benodigdheden:

1 x LACK Ikea tafel

Schroeven

Schroevendraaier

Accu boor

Potlood

Accessoires om op te leuken

diy sieradenhouder duurzaamheidskompas

Gebruik het tafelblad om schroefjes en eventuele andere haakjes vast te maken. Voor een speels effect kun je ervoor kiezen om de haakjes zigzag te bevestigen.

diy sieradenhouder fazilet gedik cirftci

Fazilet heeft ook een ‘oude’ sieradenboom die ze niet gebruik als accessoire geschroefd aan de tafel. Zo kun je een gezellige sieradenhouder creëren die past bij je smaak en stijl. Niet onbelangrijk: op deze manier recycle je spullen waar je op uitgekeken bent. Hoe duurzaam is dat!

De Ikea tafel heeft vier poten. Draai twee poten aan elkaar vast met behulp van een schroef. Herhaal dit bij de andere twee poten.

diy sieradenhouder duurzaamheidskompas lack ikea tafel

Aan de zijkant van het tafelblad, teken je waar de poten moeten komen met behulp van een liniaal of een meetlat. Vervolgens boor je gaatjes, en draai je de poten aan beide kanten vast.

diy sieradenhouder duurzaamheidskompas lack ikea tafel

De Ikea tafel is omgebouwd tot een handige sieradenhouder!

diy sieradenhouder duurzaamheidskompas lack ikea tafel

Heb jij je Ikea tafel gebruikt voor een ander leuk DIY-project? Deel het hieronder, op onze FB pagina of Instagram.

***
Afbeeldingen: Fazilet Cifci Gedik

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.