GreenBook 2.0: vertrouwd én verbeterd

Met een heuse make-over en een dozijn nieuwe toebehoren verder, kon een nieuwe review van de GreenBook natuurlijk niet uitblijven 🙂

Deze keer aan mij de eer om het welbekende whiteboard notitieboek te testen op uitstraling, gebruikersvriendelijk en duurzaamheid.

Wat is de GreenBook ook alweer?

De GreenBook is een schrift met gladde, witte pagina’s met een whiteboard-like coating. Je kunt er dan ook met een speciale whiteboard marker op schrijven. Deze marker staat bekend onder de leuke naam ‘de magic pen’. Enfin, terug naar de pagina’s van de GreenBook. Deze zijn desgewenst in en uit te klikken van de rug. Dit is handig bij het los inscannen van een pagina. De GreenBook kan helemaal uitgeklapt worden, waardoor je niet belemmerd hoeft te raken tijdens het schrijven. Handig dus voor zowel rechtshandige als linkshandige schrijvers.
Ben je nieuwsgierig naar wat onze blogger Deniz vond van de allereerste editie GreenBook? De review kun je hier lezen. Ook blogger Sophia heeft er al eens een blog aan gewijd.

Wat is nieuw aan de GreenBook A5?

De kenmerken van de GreenBook zijn overall hetzelfde gebleven. Maar er is wel veel gedaan met de feedback van de eerste lichting gebruikers. Zo zijn er nu een tal van pagina’s waar je uit kunt kiezen naast de reguliere gelinieerde variant. Denk onder andere aan een to-do lijst, een weekplanner, een maandplanner en een jaarplanner. Ook heb je de keuze of je tabs wilt gebruiken, voor een multi-penlus wilt gaan waar niet één magic pen, maar vier stuks in kunnen. Daarnaast krijg je standaard een schoonmaakspray en microvezeldoekje bij je GreenBook. Ook de ringband heeft een make-over gekregen en is nu wit van kleur fijner van structuur, zodat het minder in de weg zit tijdens het schrijven.
Je merkt ook verschil als het gaat om de uiterlijk van de GreenBook. Het nieuwe logo van aGreenStory, de bedenker van GreenBook, prijkt sierlijk op de kaft. Deze is niet meer groen, maar standaard zwart.

Lees tip:  Yağmur Masmas: "Begin bij jezelf, het is jouw aarde van morgen."

Hoe bevalt de nieuwe GreenBook?

Ook de GreenBook 2.0 voelt erg vertrouwd. Waar ik persoonlijk vooral tegenaan liep was dat ik de tekst met veel moeite er af kreeg na een paar weken. En ook als het eraf was, zag je nog sporen van de marker. Na een tijd niet erg uitnodigend om keer op keer te gebruiken. Met de schoonmaakspray en microvezeldoek is het echt een hele verbetering! Ik krijg de pagina’s helemaal schoon en het ziet er weer uit als nieuw! Ook de tabbladen zijn bijzonder handig. Zo krijg je toch een soort agenda, to-do-lijst en notitieblok ineen. Fijn zijn de verschillende pagina’s, zoals de weekplanner. Onze blogger Kerime gebruikt de GreenBook bijvoorbeeld als bullet journal. Met deze klikbare pagina’s is dat zeer eenvoudig te realiseren. Check hier hoe Kerime dat doet.

Wat kost de nieuwe GreenBook?

De gelinieerde en blanco versie van de GreenBook A5 heb je al vanaf 16,50 EUR inclusief btw. Maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt jouw ideale GreenBook samenstellen via aGreenStory. In het verleden hebben wij een succesvolle DK Deal gehad voor de GreenBook waarbij veel van onze lezers met maar liefst 25% korting de trotse eigenaar van het duurzame notitieboek zijn geworden. Er komen meer leuke samenwerkingen aan met aGreenStory. Om niets te missen, kun je je alvast opgeven voor onze mailing. Zo ben je meteen op de hoogte als er een nieuwe DK Deal wordt gelanceerd.

GreenBook en duurzaamheid

aGreenStory werkt met Chapters. Dat wil zeggen, iedere Chapter met icoon, staat voor een onderdeel in de levenscyclus van haar producten. Alle producten, zo ook de GreenBook (voorzien van zeven chapters!), hebben op zijn minst één chapter en zijn vaak gelabeld met meer icoontjes. Een chapter kan staan voor fair trade, boomvriendelijk, recycled en CO2-neurtraal.  Hier lees je uitgebreid waar elke chapter/icoon voor staat.

Lees tip:  Review: GreenBook Kids

Gebruik je GreenBook of een andere herbruikbaar notitieboek? Deel je ervaring hieronder!

-Deze review is mogelijk gemaakt door aGreenStory-

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.