Over DK Shop

Ruim twaalf jaar geleden begon ik een weblog over duurzaamheid, omdat ik me zorgen maakte over mijn ongeboren kind. Wat was straks goed voor haar? Bestonden er alternatieven voor verzorgingsproducten zonder chemische troep? Wat kon je zelf doen om je kind een betere wereld achter te laten? Samen met mijn dochter werd Duurzaamheidskompas.nl geboren.

Duurzaamheidskompas werd een weblog voor jonge ouders (in spé) die een gezonde, duurzame leefstijl nastreven en hierin zoekende zijn naar handige informatie, product-reviews en leuke DIY’s om zelf aan de slag te kunnen.

DK Shop: duurzame producten voor jou

In 2020 is mijn langgekoesterde wens eindelijk in vervulling gegaan. Naast het schrijven over duurzame, ecologische, fairtrade producten, breng ik deze nu naar mijn lezers toe!

Het concept: waar staat DK Shop voor?

Misschien denk je: “Alwéér een webshop?”. Maar DK Shop is anders dan een reguliere webwinkel. Geen eindeloze voorraden, of altijd vaste producten en extreme prijzen. Maar een klein, exclusief assortiment met een vrolijke noot. Jouw groene webshop die je gemak brengt, een glimlach op je gezicht tovert, je helpt naar een duurzame leefstijl met producten die persoonlijk en met zorg geselecteerd zijn voor jou.

Bewust ondernemen, bewust winkelen

Daarbij sta ik ook stil bij de ecologische afdruk van online winkelen. Dat is de reden dat ik heb gekozen voor een samenwerking met fietskoeriers.nl. Lokaal is dat met niemand minder dan Hanno Maas van Shortcut Fietskoeriers. Hanno kennen jullie als blogger bij Duurzaamheidskompas.nl. Daarnaast ben ik continu op zoek naar manieren voor een zo duurzaam mogelijk bestel-, verpak- en verzendproces. Maak ik de keuze om te werken met lokale en Europese leveranciers. En me ver wil houden van AliExpress-praktijken en dropshipping uit verre landen.

Wat vind je wél in DK Shop?

Ik ben erg enthousiast over het assortiment van DK Shop. Niet gek, aangezien ik alle producten persoonlijk voor je heb geselecteerd. Het aanbod kenmerkt zich door eigentijdse merken en trendy producten. Voor mij is leidend dat alle producten binnen de webwinkel, één of meer van de volgende eigenschappen hebben:

  • Vervaardigd uit duurzame/biologische materialen
  • Van plantaardige/natuurlijke oorsprong
  • Lokaal/regionaal geproduceerd
  • Handgemaakt
  • Fairtrade/social good
  • Gerecycled/upcycled of recyclebaar
  • Vegan/cruelty-free

Benieuwd naar wat ik allemaal voor je in petto heb? Ga meteen door naar Dk Shop met handige, leuke en duurzame producten die je leven een stukje groener maken.

Heb je een vraag over DK Shop of over Duurzaamheidskompas.nl? Heb je een product-tip of wil je iets anders met me delen? Schroom dan niet om te mailen via het contactformulier of via nur[at]duurzaamheidskompas.nl