Energizing Avocado salade

Wie kent het niet? Een drukke dag op kantoor, vol met overleg en taken die al een eeuwigheid op je lijken te wachten. Buiten ook nog eens een weer waar je spontaan een depressie van krijgt! Zo’n dag waarbij je al je energie nodig hebt, vraagt om een luchtige, energizing lunch, zodat je op z’n minst een lunch dip kunt overslaan 😉

Een snelle maar zeer effectieve lunch is een avocado salade. Waarom avocado? Als je Googled op ‘waar is avocado goed voor‘ krijg je een hele waslijst. Ik houd het kort: omdat het lekker, vullend en ook nog eens supergezond is!

avocado salade duurzaamheidskompas.nl recept

Bereidingstijd: 15 minuten

Benodigdheden: mes, snijplank, schaal

Ingredienten:

1 avocado

4-5 stuks cherrie tomaten

1/4 komkommer

koriander (hoeveelheid naar smaak)

sap van 1/4 citroen

zout en peper

Bereidingswijze:

Snijd de avocade in blokjes. Om te voorkomen dat de avocade donker gaat kleuren, is het handig om de citroensap meteen toe te voegen aan de gesneden avocado.

Wil je weten hoe je een avocade het beste kunt schillen? Zie hier een kort filmpje:

Was vervolgens de komkommer, tomaat en koriander. Snijd de komkommer (met schil) in stukjes, halveer de cherry tomaten en voeg deze toe aan de avocado. Als laatste voeg je de koriander toe. Deze kun je fijn snijden. Ik vind het zelf lekkerder om de koriander te “plukken”.

Voeg als laatste zout en peper naar smaak toe. En geniet van je energizing lunch!

Kerime Kilic is eigenaar van cateringbedrijf Duurzaam Enfez i.o. De komende tijd geeft ze energizing recepten vrij speciaal voor Duurzaamheidskompas.nl!
Zie ook haar andere recepten.

***
Afbeeldingen: Duurzaamheidskompas.nl

Author: Kerime

Enfez i.o. |Food lover & Food blogger | Traditie met hedendaags tintje | Ambitieus | Nieuwsgierig naar 1001 dingen | Ras optimist

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.