Ik ben sinds kort de trotse eigenaar van een sapcentrifuge! Eentje die super handig is, makkelijk te bedienen, makkelijk in het schoonhouden en met een mooi design! Een echte aanwinst voor mijn aanrecht dus.
Ik heb er een vaste gewoonte gemaakt om ‘s-ochtends voor het ontbijt een verkwikkend sapje te drinken. Start jij ook moeilijk op en voel je je zelfs na tienen nog suf? Je bent binnen no time up-and-running met deze energizing Grapefruit-wortelsap!
Bereidingstijd: 15 minuten
Benodigdheden: sapcentrifuge (of blender)
Ingrediënten:
1 grapefruit
3 wortels
10 blaadjes verse munt
1 stukje gember
Bereiding
Was de grapefruit en wortels goed. Ik schil de wortels voor de zekerheid met een dunschiller. Dit om te voorkomen dat er nog vuilrestjes in mijn sap terechtkomen. Schil je gember en haal alle ingrediënten door de sapcentrifuge. En voila.. een lekker fris en energie-gevend drankje!
Tip: Heb je geen sapcentrifuge, maar slechts een blender? De sap kan dan een andere structuur krijgen. Zorg er in ieder geval voor dat je eventuele gemberslierten verwijderd alvorens van de sap te drinken. Je zou eventueel kunnen kiezen voor gember in poedervorm.
Kerime Kilic is eigenaar van Cateringbedrijf Enfez i.o. De komende tijd geeft ze energizing recepten vrij speciaal voor Duurzaamheidskompas.nl!
Zie ook haar andere recepten.
***
Afbeeldingen: Duurzaamheidskompas.nl