Home made pizza á la lactosevrij

Net terug van een kort weekendje Brussel. Wat een heerlijke stad… Lekker relaxen samen met mijn beste vriendin. Struinend door de straten, kwamen we allerlei eettentjes tegen. Zo ook een Italiaans restaurantje.
De drang naar een echte Italiaanse pizza was zó groot.. Maar helaas, ik had geen lactase pilletjes bij me 🙁
Uiteindelijk hebben we Vietnamees gegeten, super lekker.

Eenmaal thuis liet het me niet los. Hoezo geen lactosevrije pizza? Werk aan de winkel…

kerime kilic foodblog duurzaamheidskompas

Ingrediënten:

Deeg:
0,5 pakje droge gist
1,5 glas tarwebloem
0,25 Turkse thee glas zonnebloem olie (ongeveer 1 volle eetlepel)
warm water

Saus:
1 eetlepel turske tomaten pasta
1 teentje knoflook
1 eetlepel zonnebloemolie
1 dessertlepel gedroogde tijm
snufje zout

Topping:
1 glas geraspte, lactosevrije kaas
300 gram spinazie

kerime kilic foodblog duurzaamheidskompas lactosevrije pizza

Stap 1: deeg

Doe je tarwemeel in een brede schaal. Eentje groot genoeg om je deeg in te kneden. Voeg de gist en zout toe en roer het door de bloem. Maak een klein kuiltje in het midden van de bloem en giet hier de zonnebloemolie in. Voeg beetje bij beetje lauw water toe tot het geheel een zachte deeg wordt. Het is de bedoeling dat het niet aan je handen blijft kleven. Mocht dit wel het geval zijn, dan kun je wat meer bloem toevoegen.
Bedek de deeg met een doek en leg het minimaal een drie kwartier apart om te rusten.

Stap 2: topping

Was de spinazie goed en wok kort het op hoge vuur. Terwijl we de spinazie laten afkoelen kunnen we beginnen aan de pizza saus.

Meng de tomatenpure, droge tijm, zonnebloemolie en zout goed in een kom. Rasp de kaas, of koop voorgeraspte kaas 🙂 Ik heb lactosevrije kasar peyniri gebruikt, dit is de Turkse Goudse kaas. Het heeft een zachte milde smaak. Je kunt natuurlijk elke lactosevrije variant gebruiken die je lekker vindt.

Nu weer terug naar ons deeg: rol de deeg met een deegroller uit in welke een vorm die je wilt. Plaats de deeg op bakpapier op de ovenplaat/schaal. Smeer de tomatenpuree over het deeg en strooi de geraspte kaas over de saus. Verdeel de uitgelekte spinazie gelijkmatig over de pizza.

Laat de pizza 10 minuten nog rusten en rijzen op de bakplaat. Bak vervolgens de pizza 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden (hetelucht).

kerime kilic foodblog duurzaamheidskompas lactosevrije pizza

Zó lekker en zó lactosevrij! Eet smakelijk!

Heb jij een lekkere pizza topping tip? Deel het hieronder met ons!

***
Afbeeldingen: Duurzaamheidskompas.nl (Kerime Kilic)

Author: Kerime

Enfez i.o. |Food lover & Food blogger | Traditie met hedendaags tintje | Ambitieus | Nieuwsgierig naar 1001 dingen | Ras optimist

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.