Lactosevrije Pancake met kaneel

Enkele dagen geleden kreeg ik van de huisarts te horen dat ik lactose-intolerant ben. Ineens vielen er veel etenswaren buiten de boot voor een fervente genieter als ik. Hoe lastig is het om lekkernijen te vinden die lactose vrij zijn? Gelukkig heb ik een snelle en zeer verrukkelijke recept voor lactosevrije pancakes. Goed voor de lekkere trek en zoetekauw-proof!

Bereidingstijd: 30-40 minuten

pancakes-duurzaamheidskompas.nl-receptIngrediënten

2 biologische eieren

2 eetlepels suiker

1 glas lactosevrije melk

1 1/5 glas meel

1 pakje bakpoeder

1 pakje vanillesuiker

Organic virgin coconut oil

Ter garnering

1 eetlepel honing

snufje kaneel

grof gestampte walnoten

fruit

Benodigdheden: kom, garde, anti aanbak pan, spatel

pancakes-duurzaamheidskompas-recept
Bereidingswijze

Klop allereerst de eieren samen met de suiker luchtig op. Voeg hier de lactosevrije melk, meel, bakpoeder en vanille suiker aan toe en blijf roeren. Als het goed is krijg je een dikkere ‘pannenkoeken beslag’.

Verhit de pan met een halve eetlepel kokos olie. Ik gebruik kokos olie omdat het een extra lekkere smaak geeft. Wil je een neutralere smaak? Dan kun je ook kiezen voor zonnebloemolie.

Als de pan goed verhit is kun je met behulp van een eetlepel het beslag voorzichtig in de pan gieten. Afhankelijk van de grootte van de pan kun je twee á drie stuks naast elkaar in de pan kwijt. Je zult zien dat het beslag begint te rijzen. Met behulp van een spatel kun je de checken of je pancake gereed is om om te keren.

pancakes-duurzaamheidskompas-recept

Finishing touch

Als de pancake nog warm is, kun je er een beetje kaneel en walnoten over strooien. Maak het af met wat honing en fruit. Hmmm, een energizing toetje… om van te smullen!

Afiyet olsum!

Author: Kerime

Enfez i.o. |Food lover & Food blogger | Traditie met hedendaags tintje | Ambitieus | Nieuwsgierig naar 1001 dingen | Ras optimist

Share This Post On

1 Comment

  1. Wat heerlijk! Echt een aanrader hier bij gebrek aan lactose-vrije melk sojamelk gebruikt maar hier kan ook niet iedereen tegen met lactose intollerantie geloof ik. Sterkte ermee en bedankt voor weer een heerlijk recept.

    X
    Sophia

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.