Lastminute kado voor Moederdag

Realiseer je je nu na zessen dat je vergeten bent een kado te halen voor Moederdag? Geen nood. Met wat doorsnee ingrediënten en een dosis creativiteit kun je toch lastminute een mooi kado regelen. Met dit volkoren koekjes recept heb je in een handomdraai een persoonlijk én gezond presentje. De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis. En gelukkig zijn de supermarkten doorgaans open tot laat in de avond voor het geval je toch nog iets nodig hebt 😉

ingredienten volkoren koekjes recept - duurzaamheidskompas.nl - persoonlijke kado tip
Ingrediënten (voor circa 10 koekjes):

30 gram gesmolten kokos vet
30 gram kokos suiker
30 gram grof gemalen noten
110 gram volkoren meel
1 biologische ei

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe alle ingrediënten in een kom. Kneed het tot een koekjes deeg. Maak balletjes van het deeg en druk ze plat (circa 1 cm hoog) op een met bakpapier bedekte overschaal. Heb je vormjes in huis? Laat dan vooral het kind in je los 🙂 Bak de koekjes ongeveer 14 minuten in de oven.

volkoren koekjes recept - duurzaamheidskompas.nl - persoonlijke kado tip

De koekjes voelen eerst zacht aan, maar zullen buiten de oven nog harden.

volkoren koekjes recept - duurzaamheidskompas.nl - persoonlijke kado tip

Het resultaat: gezonde, robuuste koekjes waar geen geraffineerde suiker in zit, boordevol met nootjes en met een stevige bite.

Presentatie

Het oog wil ook wat. Ga eens een keer niet voor plastic folie om in te pakken, maar bedenk een originele manier om je kado te presenteren. Wat dacht je van een koekentrommel of een glazen koekjes pot? Maak het bijvoorbeeld af met een mooi lintje en een handgeschreven label. Moeders zal geheid blij zijn met dit eetbaar, lastminute Moederdag kado!

2015-05-09 15.37.17
Heb jij een tip voor een mooi, persoonlijk lastminute kado met spullen die je al in huis hebt?

***
Afbeeldingen: Duurzaamheidskompas.nl

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Voorstander van wereldvrede | Eerlijke verdeling van welvaart | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *