Vermicelli-groenten soep
Aantal personen: 6-8 personen
Bereidingstijd: 30-45 minuten
Ingrediënten Vermicelli groenten soep (of Turkse Şehriye soep)
2 eetlepels olijfolie
1 middelgrote ui
1 teentje knoflook
2 bospeen of voorgesneden slierten wortel
1 groene peper
2 eetlepels Turkse tomatenpuree
1 glas Şehriye (Turkse vermicelli)
Zout
Gemalen zwarte peper
Gedroogde peterselie, munt of oregano
1 tot 1,5 liter gekookt water
(Groenten) Bouillonblokje
Peterselie
Bereiding
Doe de olijfolie in de soeppan en voeg zodra de olie heet genoeg is de gesneden bospeen toe. Fruit de worteltjes totdat ze zachter worden. Voeg vervolgens ook de ui en knoflook toe. Doe er als laatste voeg de groene peper bij.
Wanneer de ingrediënten zacht zijn geworden, voeg je de tomatenpuree erbij en blijft roeren totdat het een donkere kleur rood heeft gekregen. Voeg dan naar smaak zout, peper en gedroogde kruiden toe.
Giet tot slot het water erbij en terwijl het water begint te koken kan het bouillonblokje erbij. Als het water goed aan het borrelen is, kan de şehriye erbij. Laat de soep 15 tot 25 minuten zachtjes doorkoken.
Maak je de soep minder gezout en gekruid? Dan is het met brood ook een lekker en voedzaam peuter-/kleutergerecht!
Weetje
Voor dit gerecht kun je in principe verschillende soorten vermicelli gebruiken. Hieronder de sliert-variant die doet denken aan mie. Maar je hebt ook bloemetjes of korrel-vermicelli (zie uitgelichte afbeelding bovenaan de blog). Laat je verrassen in een Turkse toko.
Eet smakelijk!
***
Afbeeldingen: turkeysfotlife.com, yemekbirask.blogspot.com, goymen.com.tr