Vermicelli-groenten soep

Aantal personen: 6-8 personen
Bereidingstijd: 30-45 minuten

Ingrediënten Vermicelli groenten soep (of Turkse Şehriye soep)

2 eetlepels olijfolie

1 middelgrote ui

1 teentje knoflook

2 bospeen of voorgesneden slierten wortel

1 groene peper

2 eetlepels Turkse tomatenpuree

1 glas Şehriye (Turkse vermicelli)

Zout

Gemalen zwarte peper

Gedroogde peterselie, munt of oregano

1 tot 1,5 liter gekookt water

(Groenten) Bouillonblokje

Peterselie

yemekbirask.blogspot.com-duurzaamheidskompas-sehriye-soep

Bereiding

Doe de olijfolie in de soeppan en voeg zodra de olie heet genoeg is de gesneden bospeen toe. Fruit de worteltjes totdat ze zachter worden. Voeg vervolgens ook de ui en knoflook toe. Doe er als laatste voeg de groene peper bij.

Wanneer de ingrediënten zacht zijn geworden, voeg je de tomatenpuree erbij en blijft roeren totdat het een donkere kleur rood heeft gekregen. Voeg dan naar smaak zout, peper en gedroogde kruiden toe.

Giet tot slot het water erbij en terwijl het water begint te koken kan het bouillonblokje erbij. Als het water goed aan het borrelen is, kan de şehriye erbij. Laat de soep 15 tot 25 minuten zachtjes doorkoken.

Maak je de soep minder gezout en gekruid? Dan is het met brood ook een lekker en voedzaam peuter-/kleutergerecht!

Weetje

Voor dit gerecht kun je in principe verschillende soorten vermicelli gebruiken. Hieronder de sliert-variant die doet denken aan mie. Maar je hebt ook bloemetjes of korrel-vermicelli (zie uitgelichte afbeelding bovenaan de blog). Laat je verrassen in een Turkse toko.
Eet smakelijk!
turkse-vermicelli-goymen.com.tr-duurzaamheidskompas***
Afbeeldingen: turkeysfotlife.com, yemekbirask.blogspot.com, goymen.com.tr

Lees tip:  Vegetarische linzen taart

Author: Kerime

Enfez i.o. |Food lover & Food blogger | Traditie met hedendaags tintje | Ambitieus | Nieuwsgierig naar 1001 dingen | Ras optimist

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *