Soep van geroosterde tomaten en paprika’s: simpel, snel en lekker

Dit soeprecept is simpel, lekker en kent eigenlijk maar twee ingrediënten: tomaten en paprika’s. Maar je kunt eindeloos variëren met deze basissoep, en wanneer je hem laat indikken heb je er ook een prima pastasaus aan. Je roostert de in stukken gesneden tomaten en paprika’s een half uurtje op 200 graden in je oven en kunt intussen andere dingen doen. Even kijken of er nog leuke aanbiedingen zijn, energieleveranciers vergelijken of op je socials melden dat er een heerlijk soepje in de oven staat.

Tip: gooi tomaten niet weg als ze lelijke plekjes hebben. De smaak zal er niet minder om zijn. Je kunt ze ook inmaken.

Gordon Ramsay’s broccolisoep

Gordon Ramsay liet in één van zijn programma’s al zien hoe je in een soep een groente als broccoli het beste tot zijn recht laat komen. De ingrediënten voor zijn broccolisoep waren broccoli, water en zout. Andere koks, die druk in de weer waren met bouillon trekken, kruiden hakken en andere activiteiten om een zo goed mogelijke broccolisoep te maken, keken hem vreemd aan. Toen ze eenmaal geproefd hadden van Ramsay’s oersimpele variant waren ze overtuigd: dit is de beste broccolisoep. Zo ga je ook te werk met veel andere groenten, hun smaak heeft alleen wat versterking nodig via een snufje zout. Denk aan spinazie, pompoen of kievits- of borlottibonen. Extra tip: gooi tomaten niet weg als ze lelijke plekjes hebben. De smaak zal er niet minder om zijn. Je kunt ze ook inmaken.

Jouw heerlijke tomaten-paprikasoep

Wat heb je nodig voor vier personen: een kilo tomaten en drie paprika’s. Peper en zout heb je altijd wel in huis. That’s it! Als de groenten na een half uurtje een beetje zwart beginnen te blakeren, haal je ze eruit en laat je ze afkoelen. En nu? Nu gaat het hele zaakje in de blender, als alles fijn is gaat het in de pan en breng je het op de gewenste dikte met water. Met zout komt de smaak tot zijn recht. Serveer er een lekker stuk biologisch brood bij met eventueel je eigen kruidenboter (ook hier volstaan slechts bieslook, knoflook, zout en natuurlijk boter) en je zit echt te smullen!

Lees tip:  Vermicelli-groenten soep

Eigen soep-variant

Vanzelfsprekend kun je aan deze soep een eigen twist geven. Een scheut room maakt hem steviger en kruiden als peterselie, rozemarijn of tijm combineren prima. Het restje van dat zielige basilicumplantje in de keuken mag er ook bij. En ligt er nog een stuk Parmezaan in de koelkast? Lekker eroverheen raspen! Maar het is vooral die heerlijke sterke smaak die veroorzaakt wordt door het roosteren van de groenten, die dit recept zo succesvol maakt. Het is tevens een prima basis voor een pasta- of stroganoffsaus. In dat geval laat je de soep indikken op het vuur. Hoe dan ook: eet smakelijk!

Wat is jouw ultieme soep-tip? Deel deze in een reactie hieronder!

-Deze blogpost is een samenwerking met Priceswise-

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.