Zoete Dadel-amandel bolletjes

Quick and easy én super lekker als gezond tussendoortje!

Ingrediënten:
1 glas gepelde, geroosterde amandelen
8 ontpitte dadels
2 eetlepels cacao
2 eetlepels kaneel
3 eetlepels honing of een andere suikervervanger
Geraspte kokos/geroosterde sesamzaadjes

vega dadel amandel desert duurzaamheidskompas

Bereiding

Maak de amandelen samen met de dadels fijn, bij voorkeur in de foodprocessor. Voeg cacao, kaneel en honing toe. Kneed alles tot een soort deeg. Pluk stukjes van het mengsel en draai er draai er bolletjes van. Haal de bolletjes vervolgens door de geraspte kokos en/of geroosterde sesam.

Kooktip
Voor een betere “binding” van het deeg, kun je de amandelen vooraf 2 á 3 uur laten weken in koud water.

Variatietip
Voor een extra smaaksensatie kun je ook grof emalen walnoten, pistache of hazelnoten toevoegen aan het mengsel.

Lees tip:  Turkse Huzarensalade

Author: Kerime

Enfez i.o. |Food lover & Food blogger | Traditie met hedendaags tintje | Ambitieus | Nieuwsgierig naar 1001 dingen | Ras optimist

Share This Post On

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.