Acquarella : duurzame nagellak op waterbasis

Als duurzame cosmetica reviewer bij Duurzaamheidskompas.nl is het elke keer weer spannend om milieuvriendelijke alternatieven te testen op het gebied van beauty en verzorging. Zo heb ik recent de nagellak van Acquarella voor jullie mogen testen. Mijn keuze viel voor een mooie diep roze kleur genaamd Prancer.

Testdoelen

Ik stond al hier een lange tijd om te springen omdat ik erg benieuwd ben naar een nagellak op waterbasis.  Daarnaast zijn de nagellakken van Acquarella vrij van ingrediënten als: formaldehyde, phthalaten, tolueen of andere petrochemische oplosmiddelen.

Belangrijkste vragen die ik mezelf stelde voor de test:

Is het stevige nagellak? Of butst hij veel?
Blijft het wel op je nagels zitten als het een waterbasis is?
Zal de nagellak wel dekken zodat ik ook de gewenste kleur krijg?

acquarella_duurzame_nagellak_duurzaamheidskompas2

Mijn ervaring

Nou, ik moet zeggen dat ik al deze vragen positief kan beantwoorden.
Het aanbrengen van de nagellak vergt enige kunst. Gelukkig hou ik wel van een beetje tutten.Toch is dit niet altijd even makkelijk geweest voor mij met een kleine van bijna negen maanden.

Benodigdheden

Als tip kreeg ik wel direct dat ik de gebruiksaanwijzing secuur op moest volgen voor een optimaal resultaat. Dit houdt in dat je niet alleen de gewenste kleur aan moet schaffen maar ook de remover en conditioner. Optioneel kun je er een moisturizer bij nemen die de nagelriemen verzorgd voor een gezonde uitstraling. Deze kun je trouwens ook gebruiken als aftershave.

Tevens  dien je in het bezit te zijn van een polijstvijl ofwel “Buffer” om je nagels voor te behandelen en te ontdoen van alle stoffen die de nagellak kunnen aantasten (met name de stoffen uit vorige chemische nagellakken).

Lees tip:  Uzouri: 22-free vegan nagellak

acquarella_duurzame_nagellak_duurzaamheidskompas6

Toen de conditioner er eenmaal opzat was ik al tevreden. Ik vond zowel mijn hand, als teennagels er mooi en gezond uitzien. Toch ben ik, na de behandeling van vier dagen ook voor de lak gegaan. Het aanbrengen was even een ander gevoel dan dat ik gewend ben van de chemische variant, maar ik had het zo onder de knie. Na ongeveer 15 minuten waren mijn nagels  gebruiksklaar.

Resultaat

Het eindresultaat met Acquarella was verbluffend. De kleur was perfect en mijn nagels glommen mooi! Toen begon het testen van de houdbaarheid. In andere woorden, hoelang blijft dit zo mooi? Tot mijn spijt moet ik bekennen dat mijn handen de volgende dag al begonnen met afbladderen, voornamelijk bij de hoekjes van mijn nagels.

acquarella_duurzame_nagellak_duurzaamheidskompas7

Hierbij moet ik wel vermelden dat ik misschien wel 100 keer per dag mijn handen was met hygiënische handzeep in verband met de kleine. Mogelijk heeft dit of een ander middel de nagellak aangetast. Op mijn tenen (die ik toch ook echt wel was, maar zonder zeep) bleef de lak prachtig zitten, zelfs langer dan de gemiddelde chemische nagellak.

Hot of not

De nagellak is voor mij absoluut HOT! Ik heb tot nu toe geen andere nagellak in mijn bezit gehad die zo ‘vriendelijk’ voor mijn handen en nagels was. Het is even een hele uitgave om je hele set compleet te hebben zodat je kunt gaan lakken op waterbasis, maar op zich vind ik dit niet erg.

Ik kies heel gericht kleuren die tijdloos zijn zodat ik deze altijd kan gebruiken. Wel fijn dat ik geen hele lade meer hoef op te offeren voor alle nieuwe (chemische) modekleurtjes zoals ik voorheen deed. Bovendien kun je op de site van Indisha  nu een starterskit aanschaffen waarbij je de remover cadeau krijgt. Wel zo fijn 🙂

Lees tip:  Kure Bazaar: weldaad voor je nagels

acquarella_duurzame_nagellak_duurzaamheidskompas4

Nog even alle producten met bijbehorende prijzen op een rijtje:

  • Acquarella nagellak -3-Stappen Vijl-Polijster-€3,05
  • Acquarella nagellak – Remover – €10,15
  • Acquarella nagellak – Moisturizer -€ 21,30
  • Acquarella nagellak – € 21,30
  • Acquarella nagellak – Conditioner – €21,30

***
De review van Acquarella nagellak op waterbasis is mogelijk gemaakt door Indisha Pure Cosmetics & Co

Author: Sophia

Communicatie | Schrijver | Keukenprinses | Fan van duurzame gadgets | Verantwoorde cosmetica | Trend watcher op het gebied van duurzaamheid| Mijn kinderen verdienen het beste!

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.