Bottl: veelzijdig en stijlvol

“Glas is het nieuwe plastic”

Zo luidt het motto van Pure & Liquid, het bedrijf achter Bottl. Ik voelde me net jarig als ik de stijlvolle, kartonnen verpakking ontvang waar de Bottl in zit. Net een kadopakket van Rituals. Enfin, terug naar de nieuwe testcase van de Grote Waterflessen Test: Bottl.

Eerste indruk

Bottl is een lust voor het oog. Deze dubbelwandige , glazen waterfles met bamboo dop, is te gebruiken voor koude, maar vooral ook warme dranken (officieel is het een thermofles). En daarbij is het superhandig dat Pure & Liquid rekening heeft gehouden met eco peeps die liever geen ongewenst vruchtvlees of irritante theeblaadjes in hun mond overhouden na een slokje. Bij de Bottl is een hoogwaardig RVS zeefje meegeleverd, welk gemakkelijk in en uit de fles te klikken is. Ga je voor fruit infused water of juist voor warme muntthee? Het zeefje doet het werk en zorgt ervoor dat je echt kunt genieten van je drankje.

bottl review duurzaamheidskompas

De Bottle heeft een brede drinkopening en voel eerst wat onwennig tegen je lippen doordat deze dubbelwandig is. De dop van Bottl is stylish bamboo aan de buitenkant en heeft nog een siliconen ‘kussentje’ in de binnenkant. Helaas is de fles niet geheel lekvrij als je deze scheef of op de kop houdt.

Bottl en het zeefje kunnen gewoon in de vaatwasser. Door de brede opening is het gemakkelijk om de fles grondig schoon te krijgen. Maar de bamboo dop maak je het beste schoon met de hand in een sopje: vluchtig afspoelen en goed afdrogen, zodat het materiaal niet gaat uitzetten of verkleuren.

Lees tip:  6 Tips voor een zomer detox!

Mijn ervaring

Bottl heeft een verfijnde vormgeving en is de celebrity onder de flessen. Het formaat van 450 ml is voor mij iets aan de grote kant. Dat neemt niet weg dat ik het als deskfles weer ideaal vind. Bottl heeft nog een kleine broertje van 350ml dat me een gemakkelijker mee-neem-formaat lijkt. Er zijn weinig flessen met een brede drinkopening, waardoor Bottl echt opvalt. Zelf heb ik koude en warme dranken geprobeerd. Maar de Bottle is volgens de makers ook geschikt om smoothies of milkshakes in te vervoeren. Bottl oogt en voelt fragiel aan. Verscheidene malen was ik bang dat het zou breken na een stoot. Maar dat is niet gebeurd. En dat zegt natuurlijk ook wat (A. dat ik hysterisch ben? B. dat Bottl toch echt wel tegen een stootje kan 😉 )

bottl review duurzaamheidskompas

Hot or Not?

Heb je gevoelige smaakpapillen, gebruik je liever geen plastic waterfles en zoek je een veelzijdige, herbruikbare waterfles die niet zou misstaan op de rode loper? Dan is Bottl jouw op het lijf geschreven. Je hebt al een Bottl voor 24,95. Check de website van Pure & Liquid voor meer informatie of om te bestellen.

Achter de schermen

Remy en Rob hebben Pure & Liquid in 2015 opgericht in Amsterdam om aan te tonen hoe makkelijk het is om een gezonde twist te geven aan een drukke lifestyle. Daarnaast willen zij helpen de grote hoeveelheid plastic afval terug te dringen en mensen bewust te maken dat het ook duurzamer kan, bijvoorbeeld met het gebruik van de Bottl.

Lees tip:  "Nepflessen" in de omloop

– Deze waterfles review is mogelijk gemaakt door Pure & Liquid –

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.