Bubbles Body Care voor kinderen

Je wilt het beste voor je kind. En soms is het beste voor je kind niet altijd het lekkerst ruikende lotion of de best schuimende shampoo. Stiekem vind ik de geur van de bekende gele babylijn ook heerlijk. Maar inmiddels weet ik wel beter dan te worden verleid door kreten als ‘natuurlijk’, ‘dermatologisch getest’ and so on.

Toen ik benaderd werd door Bubbles Body Care om veilige en duurzame baby- en kinderverzorgingsproducten te testen, hoefde ik niet te lang na te denken.

Eerste indruk

De shampoo, douchegel en conditioner kwamen in een kartonnen doos. De vrolijke product verpakkingen met onderwaterfiguurtjes werden vergezeld met enkele brochures, een inkleurkaart en een grappige sticker. De eerste indruk was: deze pompjes mogen echt wel gezien worden!

Wat zit erin?

De verzorgingsproducten van Bubbles bestaan voor 100% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong. De producten:

bevatten alleen gecertificeerde biologische en natuurlijke ingrediënten.
hebben uitsluitend natuurlijke conserveringsmiddelen, plantaardige oliën, een parfum op natuurlijke basis  en was actieve stoffen op natuurlijke basis.
bevatten geen sulfaten (SLS/SLES), zeep en alcohol.
zijn glutenvrij.

Op de website van Bubbles staat een uitgebreide ingrediëntenlijst met uitleg.

Alle producten van Bubbles zijn gecertificeerd met het NATRUE label , een internationaal keurmerk voor natuurlijke en biologische cosmeticaproducten.

Het eerste gebruik

De persoonlijke verzorgingsproducten zien er leuk en gezellig uit, maar hoe ruiken ze? En niet onbelangrijk; hoe is het gebruik? Mijn eerste proefkonijn van 5 jaar heeft eraan moeten geloven. Eerst zijn we voor de shampoo gegaan. Deze schuimt licht en prikt niet in de ogen. De geur kan ik het beste omschrijven als Marseille zeep. Nu de beurt aan de douchegel. Dit pompje kreeg ik niet goed aan de praat. Uiteindelijk een beetje op een washandje en mijn zoontje kan zelf aan de slag. Ook hier weer; het product schuimt niet zoals je van de reguliere douchegel gewend bent. Het is dus even je verwachting bijstellen. Als laatste gebruiken we een beetje conditioner. Deze is niet vettig en heel licht. We spoelen het uit en klaar is meneer om uit de douche te stappen.

Het tweede gebruik

Mijn dochter van 10 is de tweede testcase. Zij heeft schouderlang haar dat fijntjes maar veel is. We volgen dezelfde routine. Na het douchen wil ze graag iets speciaals met haar haar. Ik föhn het in model. Ze voelt eraan; ‘Mama, het is zo zacht!’. En uiteraard, haar haar is luchtig en zacht. Ik heb een tevreden tiener voor me 🙂

Hot or not?

Zoals ik al aangaf, als je op zoek bent naar sterk geparfumeerde producten waar allerlei onbekende substanties in zitten; dan is Bubbles Body Care niet het merk dat je zoekt. Maar wil je een veilig en duurzaam product voor je kind dat ook goed is voor het milieu en dieren, dan raad ik je de baby- en kinderverzorgingsproducten van Bubbles Body Care van harte aan.

Om een indruk te krijgen van de producten kun je op de website kijken. Online bestellen kan ook. Verder zijn er verkooppunten in zowel Nederland als in België.

 

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.