Camelbak Performance

‘Grote Waterflessen Test’

Camelbak Performance is een BPA-vrije TruTaste ™ Polypropyleen bidon met silicone drinktuit en een capaciteit van 650ml voor koude dranken, die zeker gezien mag worden in de sportschool. Het merk Camelbak staat voor degelijke, betaalbare en vooral sportieve herbruikbare waterflessen met de nadruk op gebruikersvriendelijkheid. De Camelbak Performance bidon is verkrijgbaar in drie, deels doorzichtige kleuren en wordt geproduceerd in China.

2-camelbak-performance-duurzaamheidskompas

Eerste indruk

De Camelbak Performance was net binnen en ik was hem vrijwel meteen kwijt aan een enthousiaste partner 🙂 Aangezien hij elke week Squasht, leek het mij een goede manier om de bidon eens goed te testen. Camelbak Performance lijkt op een traditionele sportfles, maar heeft een aantal onderscheidende eigenschappen. De buitenkant van de drinktuit is  gemaakt van silicone en de dop kan in twee standen gedraaid worden. Dat wil zeggen, een drinkstand en een anti-lek stand die de watertoevoer stopt. Camelbak Performance is eenvoudig te reinigen in de vaatwasser.

7-camelbak-performance-duurzaamheidskompas

Mijn ervaring

Camelbak Performance is een herbruikbare fles die intuïtief werkt. Zonder al te veel poespas, kun je de bidon vullen, ‘op slot’ draaien en weer in de drinkstand zetten. De silicone drinktuit is vooral fijn door de elastische, zachte structuur. Doordat er geen zichtbare opening is, hoef je ook niet bang te zijn voor eventuele vervuiling van je drank. De fles is relatief minder breed en daardoor stevig in de hand.

De dop van de Camelbak Performance, bestaat uit een soort kleine handvat waarmee je de bidon kunt vasthaken, met bijvoorbeeld een karabijn haak. Ook kan de fles gemakkelijk mee op de fiets in de daarvoor bestemde houder. De blauwe kleur van de test bidon, heeft een frisse, sportieve uitstraling. Het materiaal is soepel (je kunt er in knijpen) en gedeeltelijk transparant, waardoor je goed kunt zien of en hoeveel water er nog in de fles zit.

Lees tip:  6 Tips voor een zomer detox!

3-camelbak-performance-duurzaamheidskompas

Zoals ik al eerder aangaf, is Camelbak Performance geen fragiele fles en kan gewoon in de vaatwasser. Het reinigen met een borstel is ook goed te doen. De bidon is geschikt voor (koud) water en geen warme dranken. Ik zou het af raden om deze Camelbak-bidon te vullen met andere koude dranken dan water, zodat de smaakbeleving van de fles niet aangetast wordt.

Camelbak Performance is een herbruikbare fles met een iets meer dan gemiddelde inhoudscapaciteit, maar wel bescheiden voor een sportfles. Indien je de fles zou willen ophangen, bijvoorbeeld je tas, dan zou je wel zelf voor een haakje moeten zorgen.

6-camelbak-performance-duurzaamheidskompas

Hot or Not?

Vaak op de fiets, in de sportschool of aan het hiken? Camelbak Performance is een bidon die qua prijs-kwaliteit verhouding uitstekend ligt. De fles is verkrijgbaar in zilver, rood en blauw . Wil je een degelijke, gebruikersvriendelijke sport drinkfles die goed te betalen is? Voor €10,95 kun je deze bidon bestellen via Waterflessenwinkel *

Camelbak Performance winnen?

Speciaal voor onze DK volgers, hebben we een leuke winactie. Klik hier voor meer info.

10-camelbak-performance-duurzaamheidskompas

* De Grote Waterflessen Test : Camelbak Performance wordt mogelijk gemaakt door Waterflessenwinkel.nl

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.