Classic Cap Bamboo Bottle

Tijd voor een nieuwe waterflessen test! Deze keer de ‘ruige’ Classic Cap Bamboo Bottle. Deze robuuste fles met hendel is een opvallende exemplaar uit de pool van herbruikbare waterflessen die we getest hebben. De uit-elkaar-schoefbare waterfles is BPA-vrij en is grotendeels vervaardigd uit glas en bamboo. De Bamboo Bottle is gefabriceerd in de VS.

Even kennismaken…

Bamboo Bottle heeft een relatief grote drinkopening en is daardoor gemakkelijk te reinigen, zowel met de hand als in de vaatwasser. De glazen binnenkant van 500 ml, maakt het geschikt voor diverse koude en warme dranken. De bamboo buitenkant, oftewel de sleeve, isoleert de inhoud van de fles. Dus warm blijft warm en koud blijft koud.

bamboobottleco.com2

Mijn ervaring

Als ik de Baboo Bottle zie, moet ik erg denken aan verlaten eilanden en survivaltochten. Dat komt waarschijnlijk door de mooie natuurkleuren en bamboo buitenkant. Ook mijn partner was op slag verkocht. Hij vindt de fles robuust en stevig, en vooral fijn omdat het vertrouwd glas is.

Bamboo Bottle is het type fles die tegen een stootje kan. De bamboo sleeve waar de naam vermoedelijk ook vandaan komt, zorgt naast de isolatie ook voor stevigheid. Deze herbruikbare waterfles is qua grootte niet erg geschikt om in een damestas mee te reizen. Wat mij betreft komt hij ook het beste tot zijn recht als desk bottle.

De Bamboo Bottle is vrij groot, maar heeft daarentegen een hendel aan de bovenzijde om gemakkelijk te kunnen vasthouden.  Een speciale waterflestas zou wellicht uitkomst kunnen bieden. Daarnaast zou je zelf een karabijn haak kunnen gebruiken om de fles aan een rugtas te bevestigen. Maar wederom, voor het dagelijks ‘outdoor’ gebruik is de fles voor mij aan de forse en zware kant.

Lees tip:  Camelbak Performance

bamboobottle.mattberkowitz

Het reinigen van de Bamboo Bottle is relatief eenvoudig. De fles is vaatwasserbestendig, maar leent zich uitstekend voor handwas door de bredere opening. Bij het reinigen dien je wel eerst het ‘bamboo jasje’ te verwijderen. Bamboo Bottle is compleet uit en in elkaar te schroeven. Ik ervoer zelf wel dat de onderkant wat stroever is. Maar dit kan ook liggen aan mijn exemplaar en eigen kippenkracht 🙂

Hot of Not?

Een mooie fles waar je twee kanten mee op kunt, namelijk warm en koud. Houd je van een stevige, natuurlijke fles met de vertrouwde smaakbeleving van glas? Dan is Bamboo Bottle iets voor jou. Voor 24,95 EUR kun je deze fles bestellen via hope-store.nl. Bamboo Bottle is er naast Classic Cap, ook in Flip Top en Hot Top varianten te verkrijgen.

* De Grote Waterflessen Test : Classic Cap Bamboo Bottle wordt mogelijk gemaakt door Waterflessenwinkel.nl

Volg ons

Benieuwd naar de volgende review van De Grote Waterflessen Test op Duurzaamheidskompas.nl? Haak in op @GroeneKlets op Twitter met #GWFT.
Wij zijn erg geïnteresseerd naar ervaringen van anderen met deze en andere herbruikbare waterflessen.
Volg Duurzaamheidskompas.nl ook via Facebook door de pagina te ‘liken’.

Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van duurzame trends, reviews en winacties:

[wysija_form id=”1″]

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.