Camelbak Podium

Dit keer aan mij de eer om de Camelbak Podium bidon te testen. Een lichtgewicht knijpfles met 0,6 liter inhoud die ideaal is voor sporters. Mijn versie is transparant waardoor je in één oogopslag kunt zien hoeveel drinken er in je bidon zit en het een frisse uitstraling heeft.

Als je een hardloper of fietser bent kan ik me voorstellen dat deze fles prettig in gebruik is. De Camelbak ziet er stoer uit en het water blijft er verassend koel in.
Door het Jet Valve systeem in de dop is het werkelijk mogelijk om deze fles spat- en mors vrij te gebruiken. De fles is BPA-vrij en door de True Taste technologie blijft je water (of andere drank) zijn oorspronkelijke smaak behouden. Naast mijn testsample, zijn er 2 andere Camelbak varianten en een grotere formaat beschikbaar.

De test

Ik heb de bidon ondersteboven in mijn rugtas gegooid om eens echt te testen of hij niet zou lekken. Wonder boven wonder waren al mijn spullen droog en mijn fles nog vol! Het is de bedoeling dat je de inhoud van het flesje in je mond knijpt zoals dit wel bij meer sportflessen de bedoeling is. Hier kon ik echter maar moeilijk aan wennen. Ik heb de neiging om het tuitje aan mijn mond te zetten. Als je dan in de fles knijpt, kun je lachen:-) De fles maakt namelijk vreemde geluidjes als je er op deze manier uit drinkt. Verder is de Camelbak gemakkelijk handmatig te reinigen, maar kan ook prima in de vaatwasser. Het zachte drinktuitje kun je heel simpel verwijderen waardoor het mondstuk grondig gereinigd kan worden. Het nadeel voor mij is dat ik graag mijn fles in mijn handtasje stop, de tas die ik het liefst gebruik is te klein voor de Camelbak Podium.

Lees tip:  Gevaar in cosmetica!

Camelbak Podium: Hot or Not?

De voordelen aan deze fles waren voor mij dat hij licht van gewicht is, mijn water lang koel blijft en dat hij lekker drinkt. Het nadeel voor mij is dat ik op dit moment geen actieve sporter ben. Mijn drinkfles gebruik ik momenteel voornamelijk thuis, op het werk of op school. Hierdoor heb ik gemerkt dat het voor mij best een grote fles is om mee te nemen, hoewel ik wel gecharmeerd ben van de forse inhoud (0,6 liter). Zoals ik al eerder heb aangegeven, denk ik dat deze drinkfles uitermate geschikt is voor sporters. Tevens kan ik me voorstellen dat Camelbak vooral aantrekkelijk is voor mannen, althans mijn eigen man zag deze fles wel zitten.

Moment of truth…

Voor mij is de Camelbak Podium op dit moment niet bij uitstek de meest geschikte, herbruikbare waterfles. Ik denk dat ik hem even bewaar tot na de zwangerschap als ik het hardlopen weer op kan pakken. Tot die tijd mag mijn man gebruik maken van de fles 🙂
Ben jij wèl het bewegelijke type, al fietsend op zoek naar een robuuste, handige sportfles met drinktuit waar lekker veel in kan? De Camelbak Podium is verkrijgbaar bij de Waterflessenwinkel voor € 11,95

***
Benieuwd naar een volgend review van De Grote Waterflessen Test op Duurzaamheidskompas.nl? Haak in op @GroeneKlets op Twitter met #Grotewaterflessentest. DK is erg geïnteresseerd naar ervaringen van anderen met deze en andere herbruikbare waterflessen.

Volg Duurzaamheidskompas.nl ook via Facebook en blijf op de hoogte van de laatste duurzame trends en reviews!

Lees tip:  Camelbak Performance

De Grote Waterflessen Test – Camelbak Podium wordt mogelijk gemaakt door Waterflessenwinkel.nl (Grassys)

Author: Sophia

Communicatie | Schrijver | Keukenprinses | Fan van duurzame gadgets | Verantwoorde cosmetica | Trend watcher op het gebied van duurzaamheid| Mijn kinderen verdienen het beste!

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.