GreenDutch

Duurzaamheidskompas.nl neemt bekende herbruikbare waterflessen onder de loep inzake vormgeving, gebruikersgemak, smaakbeleving en prijsklasse.

Testobject 5: GreenDutch
Mijn volgende testobject is de GreenDutch, een enkelwandige RVS waterfles, standaard geleverd met een 100% BPA-vrije schroefdop. De GreenDutch is licht in gewicht (100 gr), recyclebaar en heeft een sportieve vormgeving. De fles isin één standaard maat waar 600 ml aan vloeistof in kan en verkrijgbaar in een scala aan kleuren.

GreenDutch is onder meer geschikt voor water, (vruchten)sap en zuivel. Hete dranken worden afgeraden in verband met de enkelwandigheid. Opvallend aan de GreenDutch is de filterdop die je apart kunt bestellen. Dit BPA-vrije koolstof filter verwijdert verontreinigingen in het water , zoals kalk, chloor en organische bacterien. Capaciteit van het filter is circa 1500 lt kraanwater.

De GreenDutch kan niet in de vaatwasser. De fles kan het beste met de hand gereinigd worden in een sopje van warm water en afwasmiddel. Voor een grondige reiniging kun je de GreenDutch elke week spoelen met azijn.

GreenDutch is een milieuvriendelijk alternatief voor plastic en aluminium (in verband gebracht met Alzheimer) flessen. Nog even alle eigenschappen op een rijtje:
– Gemaakt van 18/8 roestvrij staal
– Heeft een karabiner om aan een rugzak of handtas vast te maken
– Past in de meeste auto-bekerhouders
– Lekt niet en is geschikt voor alle koude dranken

Mijn ervaring
De GreenDutch voelt erg licht aan in gewicht. De 600 ml RVSfles is wel aan de grote kant in een gemiddelde damestas. De fles is verder stevig. Het water blijft redelijk lang koel door het RVS materiaal. Zelf heb ik de neiging om het water vaak te verversen. Omdat ik ‘oud’ water van de vorige dag een raar geurtje vind hebben. Dat is persoonlijk weer niet fijn voor de smaakbeleving. Opvallend is de sportieve ‘backpacker’ vormgeving van de GreenDutch met een grote karabijnhaak. Hiermee kun je de fles gemakkelijk bevestigen aan bijvoorbeeld een rugtas of riem. Zoals de OneforOne, zal ook deze casual fles het prima doen in een (sport)schoolomgeving.

Lees tip:  Bluetank Classic

GreenDutch: Hot of Not?
Als ik een stevige en betaalbare waterfles wil die tegen een stootje kan, ook outdoors, dan is de GreenDutch zeker een optie. Voor 10,- EUR exclusief verzending kun je een GreenDutch waterfles kopen in een van de vele kleuren.


Benieuwd naar mijn volgend review van De Grote Waterflessen Test op Duurzaamheidskompas.nl?
Haak in op @GroeneKlets op Twitter met #Degrotewaterflessentest. 

Volg Duurzaamheidskompas.nl ook via Facebook.

* De Grote Waterflessentest wordt mede mogelijk gemaakt door BespaarBazaar, Green Jump, OneforOne, Lifebottle en GreenDutch


Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.