Retap

Duurzaamheidskompas.nl zet de komende tijd enkele bekende herbruikbare waterflessen op een rijtje en test deze onder meer op vormgeving, gebruikersgemak, smaakbeleving en prijsklasse. Om een goed beeld te krijgen van wat de sterke en zwakke punten van een fles (kunnen) zijn, wordt elke fles meerdere dagen achtereen getest. Op deze manier verwacht ik een betrouwbare review te geven en uiteindelijk een vergelijking te kunnen trekken tussen de diverse flessen.

Testobject 2: Retap

Mijn testobject is de Retap, een glazen waterfles die ik ben tegengekomen op het internet. De Retap heeft in eerste oogopslag een sobere, maar stijlvolle vormgeving. Het speciaal stevig en duurzaam geproduceerd glas is transparant, maar de silicone-achtige, BPA-vrije doppen zijn er in 10 kleuren.

In de Retap kan er 500 ml water. Anders dan de meeste flessen, heeft Retap geen schroefdop. De dop sluit zich vacuüm af door het simpelweg op de fles te plaatsen en te drukken. Ook onderste boven (jawel, ik heb het risico genomen) lekt er helemaal niets uit de fles.

De Retap kan, uiteraard zoals ieder ander glazen product, veilig in de vaatwasser. Het idee en productie van Retap, een ‘onverwoestbare’ glazen waterfles is afkomstig uit Denemarken. Er zijn ook speciale Retap-tassen die binnenkort verkrijgbaar zijn in Nederland. De Retap is (online) verkrijgbaar bij Green Jump.

Mijn ervaring

De Retap voelt vergeleken met andere herbruikbare waterflessen iets zwaarder. De fles oogt breekbaar (vooroordeel ten aanzien van glas), maar overleefd een gemiddelde val prima zonder enige schade. Fijn vond ik vooral dat het water lekker koel blijft. Er is verder ook geen geur- of smaakoverdracht, zoals je dat bij plastic of RVS varianten kunt ervaren.

Lees tip:  Bottl: veelzijdig en stijlvol

De vormgeving is mooi, maar soms onhandig. Gevuld kan de fles uit je hand glippen bij het oppakken (bij de hals), doordat de dop er relatief makkelijk van af kan glijden. De Retap, inclusief dop is trouwens met vlag en wimpel geslaagd voor de vaatwasser-testonderdeel.

retap review duurzaamheidskompas

Voor mij is de Retap een degelijke desk bottle. Het is een fraai en praktisch ‘kunstwerkje’ dat je op je bureau of nachtkast kan zetten. Ik ben van mening dat deze fles goed kan gedijen in een zakelijke omgeving, zoals op kantoor. Er zijn bedrijven die de fles kunnen voorzien van een persoonlijke boodschap en/of logo.

Retap: Hot of Not?

Op de vraag of ik deze fles zou aanschaffen? Als ik een mooie waterfles met een fijne en vertrouwde smaakbeleving of een duurzaam relatiegeschenk zoek,  dan is Retap zeker een aanrader. Voor 11,95 EUR (exclusief verzending) kun je al een eigen trendy Retap bezitten. Deze is te koop bij Green Jump*.

Het vervolg…

Benieuwd naar mijn volgende review van De Grote Waterflessen Test op Duurzaamheidskompas.nl? Haak in op @GroeneKlets op Twitter met hash tag #GWFT. Ik ben erg geïnteresseerd naar ervaringen van anderen met deze en andere herbruikbare waterflessen. Volg Duurzaamheidskompas.nl en De Grote Waterflessen Test ook via Facebook.

– De Grote Waterflessen Test – Retap wordt mogelijk gemaakt door Green Jump –

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.