Vapur Element

Mijn volgende herbruikbare, waterfles sample is de Vapur, Element editie. Een ‘anti-bottle’ van Amerikaanse origine, gemaakt van drie lagen BPA-vrije, duurzame plastic en geheel opvouwbaar wanneer leeg. De Element heeft een handige sportdop (SuperCap) en een karabijnhaak die de mogelijkheid biedt om de fles vast te maken aan tassen, riemen en dergelijke.

Vapur heeft in het algemeen een sportieve, outdoors uitstraling. De fles in lege toestand weegt amper iets en de verpakking is plat, waardoor de CO2 uitstoot van transport minimaal blijft. De Vapur Element is geschikt om 700 dl of 1 lt aan (koude) vloeistoffen te vervoeren.
De fles kan in de bovenste lade van de vaatwasser en zelfs halfgevuld in het diepvriesvak van de koelkast. Wanneer je de andere helft vult met kraanwater, kun je een tijd lang genieten van koud water.

De belangrijkste eigenschappen van Vapur Element op een rijtje:
– Gemaakt van BPA-vrij plastic
– Sportieve uitstraling en ultra licht
– Karabijnhaak om aan een rugzak, riem of handtas te bevestigen
– Oprolbaar en plat te maken wanneer leeg
– Lekt niet en is geschikt voor koude dranken
– Kan half gevuld in de diepvries
– Vaatwasser-veilig
– Verschillende varianten te verkrijgen, zoals de Element, Reflex* en Quencher (vooral voor kinderen)
– Deel van de opbrengst van Vapur gaat naar internationale, milieu-water gerelateerde projecten

* Vapur Reflex is getest door onze gastschrijver Sophia Neervoort. Klik hier voor de review van Vapur Reflex.

Mijn ervaring
Het eerste wat mij opviel aan de Vapur, was de verpakking. Minimalistisch, maar effectief en duurzaam verpakt (zelfs bedrukt met soja inkt). Ook de sportdop is mooi om te zien en handig om uit te drinken. Het is wel even wennen aan het anti-bottle gevoel van Vapur. De fles lijkt bijzonder fragiel, omdat het materiaal oprolbaar is. Desondanks, is de fles degelijk en kan keer op keer gevuld en gebruikt worden. De smaakbeleving van Vapur Element is vrij neutraal en dat is positief voor de smaaksensatie.

Lees tip:  Ohyo

Voor een gemiddelde damestas is de Element variant enigszins aan de grote kant. Gevuld hangt het dan ook vrij zwaar aan je tas. Het voordeel is dat je het meteen bij de hand hebt, omdat je met de karabijnhaak de fles kan bevestigen aan de handvat.
Mijn leefstijl is niet bijzonder sportief, waardoor ik waarschijnlijk niet snel zou kiezen voor de Vapur Element. Maar ik kan me goed inleven, dat het juist op vakantie, op trektochten, in sportscholen, op concerten en dergelijke het erg handig kan uitpakken om een oprolbare en te bevestigen, flexibele doch stevige waterfles bij de hand te hebben.

Vapur Element: Hot of Not?
Een anti-bottle fles die zowel opgerold als bevestigd kan worden middels een karabijnhaak en die diverse modellen heeft voor de sportieve, on-the-go type. Ben jij iemand die van sporten houdt, vrij wil bewegen en een degelijke, maar flexibele fles wil? Dan is de Vapur Element jouw fles. Voor 23,95 EUR kun je een Vapur Element bestellen.

Let op
Wees opgewassen tegen ‘nep’ Vapur flessen in de omloop. Als je dus zeker wilt zijn van de kwaliteit van Vapur, is het aan te raden om de fles aan te schaffen bij een erkende (web)winkel. Weet je niet zeker of je te maken hebt met een echte Vapur? Check in het PDF-bestand VAPUR vs FAKE VAPUR waar je op kunt letten.

Benieuwd naar mijn volgende review van De Grote Waterflessen Test op Duurzaamheidskompas.nl? Haak in op @GroeneKlets op Twitter met #Degrotewaterflessentest. Ik ben erg geïnteresseerd naar ervaringen van anderen met deze en andere herbruikbare waterflessen.

Lees tip:  Camelbak Performance

Volg Duurzaamheidskompas.nl ook via Facebook door de pagina te ‘liken’. Of schrijf je vandaag nog in voor de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van de laatste duurzame trends en reviews.

* De Grote Waterflessentest: Vapur Element is mogelijk gemaakt door Bottles4Branding/Vapur Benelux

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

4 Comments

 1. Nu maakt je het mij ook moeilijk 🙂 Ze zien er stuk voor stuk handig uit, maar qua vormgeving springt AquaOvo en KOR er wel echt uit voor mij.

  Er zijn weinig glazen, herbruikbare waterflessen naast Retap. En KOR wekt mijn nieuwsgierigheid op, omdat ik een dergelijke fles nog niet ben tegengekomen. S’well ook prachtig, maar ik heb wel al een aantal RVS flessen getest. Dus… Verras me maar 🙂 Je vindt mijn gegevens onder contact. Groetjes, Nur

 2. En dat vraag je een gepassioneerde bottelista? Ik heb heel veel leuke waterflessen als testobject! Naar welke ben je nieuwsgierig Nur? Mijn allernieuwste is de S’well. Bijzondere waterfles met een bijzonder verhaal. Laat maar weten.

 3. Dag Annemarie,

  Dank voor je reactie. Fijn om te horen dat je de Grote Waterflessen Test handig vindt. De volgende in rij is Vapur Reflex. Deze wordt momenteel getest door onze gastschrijver Sophia.

  Er zijn inderdaad veel varianten op de markt, de Contigo of KOR zijn ook mooie herbruikbare waterflessen die wellicht de revue gaan passeren in de toekomst. Afhankelijk ook van wat er aangeboden wordt aan samples om te testen.

  Wellicht heb jij een leuke fles als testobject voor Duurzaamheidskompas.nl? 🙂

  Groene groet,
  Nur

 4. Wat een goede test-serie! Wat wordt de volgende waterfles om te reviewen? Er zijn veel prachtige waterflessen (over smaak valt niet te twisten): verschillend in design en ook praktisch gezien. Goed om ze te vergelijken zodat mensen hun eigen favoriete refill waterfles kunnen vinden!
  Groet,
  Annemarie
  Shopkeeper Bottelicious.nl

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.