Vapur Reflex

Tot mijn grote vreugde mocht ik de navulbare, blauwe Vapur ‘anti-bottle’ ook wel de Reflex genoemd, testen. Lyrisch ben ik over het gebruik van herbruikbare waterflessen en ik krijg er veel reacties op. Heerlijk, zorgeloos BPA-vrij drinken uit een’anti-bottle’ gemaakt van duurzaam plastic. De Reflex is zowel flexibel als sterk. De Vapur Reflex heeft een sport-dop. Een dop die normaal ook op een bidon zit. Het leuke is dat er een speciaal plekje op de Reflex is waar je je naam op kunt zetten, heel handig.

Eerste indruk

Toen ik de ‘anti-bottle’ meenam naar school waren het voornamelijk de mannen die iets over de Vapur zeiden. Ze vonden het design van de Vapur grappig. Het design was ironisch genoeg te vergelijken met mijn knijp-yoghurtverpakking welke ik ook uit mijn tas toverde.
Wat ik zelf erg handig vind was het feit dat hij alleen “groot” (0,5l) is als hij gevuld is. Ik houd er namelijk van om van school terug naar huis te lopen en neem dan een zo klein mogelijke tas mee. Als de (fles) leeg is dan rol ik hem op en doe deze in mijn mini-handtas of als ik denk dorst te krijgen onderweg klip ik hem vast, met de handige klip-haak (ookwel karabijnhaak), aan mijn tas of broek. Ideaal, ook voor bijvoorbeeld sporters, wandelaars of fietsers.

Voor wie de sportdop (welke opengetrokken moet worden) niet prettig of praktisch vindt of de dop simpelweg kwijt is, is er een doosje met accessoires/doppen verkrijgbaar. Het enige nadeel wat ik heb beleefd aan het gebruik van de Reflex is dat ik ondanks herhaaldelijk omspoelen, last had van een plastic smaakje aan mijn water. Ik deed hierom navraag bij mijn mede tester Nur die kort geleden de Vapur Element heeft getest. Ik kwam er achter dat ik de enige schijn te zijn met deze “bittere nasmaak”.

Lees tip:  Made Sustained

Vapur Reflex: Hot or Not?
Het is super fijn dat deze “fles” niet altijd veel ruimte in hoeft te nemen, iets dat bij een niet fexibele fles wel het geval is. Dus als je iemand bent die liever een kleine of zelfs geen tas bij zich draagt dan is de Vapur Reflex editie een aanrader. Ook voor de sportievelingen onder ons is deze fles aan te raden, vooral omdat de Reflex opzich amper iets weegt. En voor wie de luxe heeft; de Vapur kan in de vaatwasser! Voor de momenten waarop je toe bent aan écht koud water kun je de Reflex (voor de helft!) gevuld in de vriezer leggen om het andere deel vervolgens te vullen met een scheutje water rechtstreeks uit de kraan.

De Vapur Reflex kun je online aanschaffen in verschillende kleuren.

Benieuwd naar de volgende review van De Grote Waterflessen Test op Duurzaamheidskompas.nl? Haak in op @GroeneKlets op Twitter met #GWFT. Meer info over het aanmelden van een nieuwe sample fles ter test of als Duurzaamheidskompas.nl tester? Zie contactgegevens onder kopje ‘contact’

Volg Duurzaamheidskompas.nl ook via Facebook door de pagina te ‘liken’. Of schrijf je vandaag nog in voor de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van de laatste duurzame trends en reviews.

* De Grote Waterflessentest: Vapur Reflex is mogelijk gemaakt door Bottles4Branding/Vapur Benelux

Author: Sophia

Communicatie | Schrijver | Keukenprinses | Fan van duurzame gadgets | Verantwoorde cosmetica | Trend watcher op het gebied van duurzaamheid| Mijn kinderen verdienen het beste!

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.