Bluetank Classic

Een babyblauw RVS fles met sportdop en karabijnhaak. Jawel, het is mijn volgende testobject, namelijk de Bluetank. Een herbuikbare waterfles van Hollandse bodem. Bluetank is vervaardigd uit RVS en is BPA-vrij. De fles heeft een handzaam formaat en is door de brede opening gemakkelijk te reinigen. Het fijne van RVS is dat de fles in lege toestand amper iets weegt. Bluetank is geschikt om 500ml (koude) vloeistoffen in te vervoeren. De fles kan niet in de vaatwasser.

DK_Bluetank-Waterfles-blue-sportdopDe belangrijkste eigenschappen van Bluetank op een rijtje:

 • Inhoud: 500 ML
 • Materiaal fles: Foodgrade 304 roestvrijstaal (18/8)
 • Formaat: 23 cm hoog, 7 cm doorsnee
 • Materiaal doppen: 5 Polypropeen plastic
 • Algemeen: BPA vrij
 • Opening: extra wijd 4,5 cm breed
 • Schoon te maken met afwasborstel
 • Er zijn 2 soorten doppen: de sport dop met uittrekbaar dopje, en de loopdop
 • Carabiner om de waterfles ergens aan vast te maken
 • Inclusief witte doos om eventueel kado te geven


Mijn ervaring

Het eerste wat opvalt aan Bluetank is, zoals de naam al suggereert, de mooi, licht blauwe kleur. De fles oogt bijzonder solide, maar niet al te groot. De sportdop met karabijnhaak is niet nieuw, maar het blijft een handig onderdeel van de fles. Ik moet wel toegeven dat de sluiting van de karabijnhaak aan mijn testsample fles aan de stroeve kant is tijdens gebruik (niet altijd even gemakkelijk te bevestigen). De sportdop drinkt prettig, maar maakt (bij mij) geluid tijdens het drinken. De smaakbeleving van Bluetank is vrij neutraal en koel door het RVS materiaal. De relatief bredere flesopening laat toe dat je er gemakkelijk ijsblokjes in kunt doen. Kortom, met Bluetank kun je duurzaam, doch hip voor de dag komen en keer op keer je dorst lessen.

Lees tip:  GreenDutch

Blue Tank: Hot of Not?

Een stevige RVS waterfles met sportdop die je middels een karabijnhaak kunt bevestigen aan je tas of riem en waar je spettig uit kunt drinken, dat is Bluetank. Ben jij op zoek naar een degelijke en bescheiden hervulbare waterfles met een no nonsense uitstraling? Dan is Bluetank de fles die je zoekt. Voor 12,95 EUR kun je een Bluetank bestellen via Bluetank.nl in vier (blauw, wit, zilver en zwart) verschillende kleuren. Bluetank heeft tevens een actie lopen voor snelle beslissers. Bij aanschaf van 2 of meer flessen, zijn de verzendkosten tijdelijk gratis.
Er is ook een thermosfles variant van de Bluetank. Lees hier de review over Bluetank Thermo.

Zakelijke markt

Ook als duurzaam relatiegeschenk of give away op een beurs kun je denken aan Bluetank. Bluetank kan bedrukt worden, met bijvoorbeeld je (bedrijfs)logo. Bovendien ondersteun je door de aanschaf van deze hervulbare waterfles het WNF (Wereld Natuur Fonds). Voor meer informatie, kun je mailen naar info@bluetank.nl.

Over Bluetank

Minke, de initiatiefnemer van de Bluetank heeft altijd al een voorliefde gehad voor de kleur blauw en de zee. “Onze blauwe aarde en de oceanen (“Blue”) moeten dan ook vooral blijven zoals ze zijn. Helaas bedreigt de plastic soup het leven in de oceanen. Ik wil dan ook iets doen (“Tank”) tegen de plastic soup. Ik kwam op dit idee van een duurzame RVS waterfles omdat mij opviel hoeveel plastic waterflessen er in de natuur, op stranden en in slootjes liggen en hoeveel plastic waterflessen ik eigenlijk zelf weggooide!” Minke is ervan overtuigd dat hip en duurzaam samen kunnen gaan. Het Koi logo op de fles staat voor tegen de stroom in zwemmen en iets bereiken hierdoor.

Lees tip:  Bluetank Thermo

Volg ons

Benieuwd naar mijn volgende review van De Grote Waterflessen Test op Duurzaamheidskompas.nl? Haak in op @GroeneKlets op Twitter met #GWFT. Ik ben erg geïnteresseerd naar ervaringen van anderen met deze en andere herbruikbare waterflessen.
Volg Duurzaamheidskompas.nl ook via Facebook door de pagina te ‘liken’.

* De Grote Waterflessen Test – Bluetank Classic wordt mede mogelijk gemaakt door Bluetank Waterflessen

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

2 Comments

 1. Hoi Max,
  Bedankt voor je bericht en je tip! Wie weet reviewen we binnenkort ook de TapnGo.
  Groeten,
  Nur

 2. Ik heb hele goede ervaring met RVS waterflessen. Als sinds een paar jaar kies ik bewust voor RVS. Het is het meest natuurlijke materiaal, waar geen smaakjes of rare geurtjes bij ontstaan. Mijn favoriete fles is die van TapnGo. Ik neem de fles overal mee naar toe en vul hem wel 3x per dag met kraanwater. Een aanrader voor iedereen die bewuster water drinkt.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.