Lifebottle

Duurzaamheidskompas zet de komende tijd bekende herbruikbare waterflessen op een rijtje.  De flessen worden getest op onder meer vormgeving, gebruikersgemak, smaakbeleving en prijsklasse.

Testobject 4: Lifebottle
Toen ik de Lifebottle in het bijzijn van mijn partner uit de verpakking haalde, was hij meteen enthousiast over de vormgeving van deze fles. Dankzij Waterflessenwinkel was mijn vierde testobject voor De Grote Waterflessentest hiermee een feit.

Deze dubbelwandige RVS waterfles van Britse komaf is vacuüm geïsoleerd en BPA-vrij. De Lifebottle is volledig recyclebaar. De fles-achtige vormgeving heeft een strakke uitstraling en een ergonomische drinkopening. De Lifebottle is in 4 maten (350ml, 500ml, 700ml en 1L) en 6 kleuren te verkrijgen.

Het meest opvallende aan de Lifebottle is waarschijnlijk de gepatenteerde dop. Het topje kun je er af schroeven waardoor je een ‘extra’ opbergplek creëert. Zo kun je hier kleine voorwerpen, geld, pillen en dergelijke in bewaren. Bij aankoop krijg je een vel stickers gratis om de fles op te leuken naar eigen smaak. De Lifebottle kan uiteraard in de vaatwasser gewassen worden.

Lifebottle is ontwikkeld door een non-profit organisatie, genaamd Tapwater.org

Zij stelt zich ten doel om het gebruik van kraanwater te stimuleren en het gebruik van gebotteld water terug te dringen.

Het gebruik

De Lifebottle is eenvoudig te gebruiken en ligt stevig in de hand. De fles is vrijwel onverwoestbaar, maar niet krasvrij.  Ik heb zelf de 350ml variant mogen uitproberen. Een prima formaat om mee te nemen in je tas.

Het water blijft redelijk koel door het RVS materiaal. Het is raadzaam om het water vaak te verversen. Vooral in het begin smaakt het enigszins naar staal.

Lees tip:  De ultieme waterfles

Mocht je in de zomer echt koud water willen drinken? Dan heeft de Lifebottle ook de ijs-stick die je apart kunt bestellen. Deze kun je in de dop schroeven nadat het in de vriezer heeft gelegen. Zelf heb ik de ijs-stick niet uitgeprobeerd.

Anders dan de meeste flessen, is Lifebottle ook geschikt voor warme dranken. Opvallend is dat de RVS-vormgeving  wederom mijn partner aansprak. Ik begin steeds meer te geloven dat RVS waterflessen mannen duidelijk meer aanspreken.

Tot slot, vind ik dat het verpakkingsmateriaal van de Lifebottle wel wat minder mag. De fles was gewikkeld in plastic en verpakt in een kartonnen doosje. Vooral ook omdat Tapwater.org zelf (plastic)afval wil terugdringen.

Samenvatting

Vormgeving

–        Strak, casual
–        RVS, stevig
–        Gratis stickers om te personaliseren
–        In 6 kleuren te bestellen

Gebruikersgemak

–        Stevig in de hand
–        Zowel voor koude als warme dranken
–        Extra opbergruimte in schroefdop
–        Te krijgen in 4 maten

Smaakbeleving

–        In begin ijzersmaak in water
–        IJs-stick voor echt koel water

Prijsklasse

–        Bovengemiddeld tot duur (vergeleken met plastic of enkelwandige herbruikbare waterflessen)

Lifebottle: Hot of Not?

Hot: veelzijdig (warme, koude dranken), BPA-vrij, ijs-stick, extra opbergruimte, veel kleuren en maten
Not: onnodig veel verpakkingsmateriaal

Dus…

Als je opzoek bent naar een veelzijdige fles die je voor warme en koude dranken wilt gebruiken en die tegen een stootje kan, dan is Lifebottle de fles voor jou!

Waar en hoe duur?

Je hebt al een Lifebottle vanaf 19,95 EUR (350ml variant en exclusief verzendkosten à 5,95 EUR)
Lifebottle is in Nederland alleen te bestellen bij de Waterflessenwinkel.nl

Lees tip:  Met Flaska glazen waterfles heb je bronwater to go

***

Benieuwd naar mijn volgend review van De Grote Waterflessen Test op Duurzaamheidskompas.nl? Haak in op @GroeneKlets op Twitter met #Degrotewaterflessentest. Ik ben erg geïnteresseerd naar ervaringen van anderen met deze en andere herbruikbare waterflessen. Je kunt Duurzaamheidskompas.nl ook volgen via Facebook.

* De Grote Waterflessentest – Lifebottle wordt mogelijk gemaakt door Waterflessenwinkel

 

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.