OneforOne

Duurzaamheidskompas.nl zet de komende tijd enkele bekende herbruikbare waterflessen op een rijtje en test deze onder meer op vormgeving, gebruikersgemak, smaakbeleving en prijsklasse.

Om een goed beeld te krijgen wat een fles wel kan en wat eventuele zwaktes (kunnen) zijn, wordt elke fles meerdere dagen achtereen getest. Op deze manier verwacht ik een betrouwbare review te geven en uiteindelijk een vergelijking te kunnen trekken tussen de diverse flessen.

Testobject 3: OneforOne

Mijn derde testobject is de OneforOne, een enkelwandig RVS waterfles, standaard geleverd met een sport dop. De OneforOne is lichtgewicht en recyclebaar en heeft een sportieve vormgeving. De fles is in twee maten (350ml en 500ml) en drie kleuren (grijs, blauw en roze) te verkrijgen. Afwijkend van de meeste andere herbruikbare flessen, is dat je kunt kiezen tussen meerdere doppen. Zo is er bijvoorbeeld een anti-lek schroefdop of een speen dop bij te bestellen. De OneforOne kan uiteraard in de vaatwasser gewassen worden.

Een belangrijk onderdeel van deze fles, zoals de naam ook suggereert, is het één-op-één hulp principe. Door bewust te kiezen voor een OneforOne fles, krijgt iemand anders in Afrika een leven lang schoon drinkwater. Het idee en idealistisch karakter van OneforOne, beperkt zich niet alleen tot waterflessen. Via OneforOne gaat er rechtstreekse hulp aan projecten in ontwikkelingslanden. Consumenten hier kunnen weer profiteren van collectiviteitskortingen bij energieleveranciers en zorgverzekeraars die deze projecten mede mogelijk maken.

Mijn ervaring

De OneforOne voelt erg licht in gewicht. De 500ml variant kan soms aan de grote kant zijn in een gemiddelde damestas. De fles is verder stevig en kras vast (voor zover ik heb getest). Het water blijft redelijk lang koel door het RVS materiaal. Het is wel raadzaam om het water vaak te verversen. ‘Oud’ water van bijvoorbeeld de vorige dag kan een muffig geurtje veroorzaken, wat weer niet fijn is voor de smaakbeleving. Opvallend is dat de vormgeving van de OneforOne  mijn partner meteen aansprak. Ik gok dat OneforOne relatief vaker in de smaak zal vallen bij mannen dan de meeste andere herbruikbare flessen. Deze casual fles gedijt trouwens ook prima in een (sport)schoolomgeving.

Lees tip:  Classic Cap Bamboo Bottle

OneforOne: Hot of Not?

Op de vraag of ik deze fles zou aanschaffen? Als ik een sterke en no-nonsense waterfles met een stevige grip en koele smaakbeleving wil; een duurzaam relatiegeschenk zoek of met mijn aankopen een ander wil helpen;  dan is de OneforOne zeker de fles voor jou.
Voor 15,95 EUR (500ml variant en exclusief verzending. 350 ml variant kost 14,95 EUR) kun je een OneforOne waterfles kopen. Deze waterfles is te bestellen bij de OneforOne* webshop.

***

Benieuwd naar mijn volgend review van De Grote Waterflessen Test op Duurzaamheidskompas.nl? Haak in op @GroeneKlets op Twitter met #Degrotewaterflessentest. Ik ben erg geïnteresseerd naar ervaringen van anderen met deze en andere herbruikbare waterflessen.
Volg Duurzaamheidskompas.nl ook via Facebook.

Ook een herbruikbare waterfles ter test aanbieden? Neem contact op via nur@duurzaamheidskompas.nl

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.