Duurzaam wassen met Seepje

Ik heb de heren Jasper en Melvin ontmoet tijdens de uitreiking van de afgelopen ASN Bank Wereldprijs. Ik was onder de indruk van hun enthousiasme en hun product: Seepje. Een stel frisse kerels met een helder en duurzaam concept. Dan was er de verschrikkelijke aardbeving in Nepal waar Seepje gemaakt wordt. Dezelfde gepassioneerde jongens hebben een grootschalig hulpcampagne genaamd Wassen voor Nepal op poten gezet en een fikse geldbedrag opgehaald voor de slachtoffers. Kortom, voor ons is Seepje is hot. Als product en als initiatief.

100% Plantaardig wasmiddel

Seepje is het 100% plantaardige en fairtrade wasmiddel uit Nepal. Kleren wassen met behulp van de Sapindus mukorossi-vrucht. De schillen van de vrucht staan bij aanraking met water een natuurlijke vorm van zeep af. De schillen worden volledig organisch geteeld en zijn fair trade. De wasschillen kunnen gebruikt worden voor witte, zwarte en bonte was. Voor een frisse geur heeft Seepje ook geurolie. Je zou denken.. kan toch niet..

wasnoten-transparantMaar.. jawel hoor.. het kan! Ik heb van Seepje ‘Zomerse vakantiegeur’ mogen proberen. Ik heb met dit pakketje inmiddels alle soorten was (wit, gekleurd) gewassen. Mijn was is schoon en ruikt heerlijk! En ik moet zeggen.. ik ben overtuigd! Het waspakketje is op en ik ben inmiddels helemaal overgestapt 🙂

En hoe was je nou met schillen? Super easy!

Doe 4 hele of 8 halve Seepje schillen in het katoenen waszakje en plaats deze samen met je kleding in de trommel van je wasmachine. Voeg eventueel 10 druppels etherische olie toe door deze in het wasverzachterbakje te druppelen. Zapp naar je favoriete wasprogramma, en draaien maar! Bij een erg bevuilde was, een hoge waterhardheid of bij een 8 kilogram wasmachine, doe je 1 Seepje schil extra in het katoenen waszakje. Wil je toch niet afwijken van vloeibaar wasmiddel? Seepje heeft nu ook vloeibare wasmiddel.

Pakket-Beste-van-Seepje-vloeibaar-v2

Collega-blogger Nur heeft inmiddels de vloeibare variant ook geprobeerd. “Het is waterig dan de ‘reguliere’ wasmiddelen, maar ruikt heerlijk natuurlijk.”, is haar ervaring.

Winactie ‘Best of Seepje’

Wassen met Seepje is hot. Wil jij ook “Best of Seepje” waspakket winnen, zodat je zelf kunt uitproberen hoe je duurzaam je was kun draaien? klik hier voor de winactie.

Lees ook hoe je zelf eenvoudig wasmiddel maakt.

Heb jij al eens Seepje geprobeerd? Hoe was de ervaring? Deel het hieronder!

Author: Kerime

Enfez i.o. |Food lover & Food blogger | Traditie met hedendaags tintje | Ambitieus | Nieuwsgierig naar 1001 dingen | Ras optimist

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.