Fluf Snack Pack

In mijn vorige blog heb je kunnen lezen dat ik op zoek was naar een duurzaam alternatief voor boterhamzakjes. Van Green Jump heb ik de Fluf Snack Pack gekregen om te testen. Ik heb gekozen voor het Mama Love design. Er zijn nog andere leuke uitvoeringen die bedrukt zijn met  azo-vrije inkt, vrij van ftalaat, BPA en lood.

fluf snackpack review duurzaamheidskompas.nl

De eerste indruk

Ik ben gek op schattige tekeningetjes. Op het moment dat ik de Snack Pack in handen kreeg, werd ik er meteen vrolijk van. De buitenkant is gemaakt van 100% biologische katoen en dat voel je. Dankzij het formaat van 15x16cm ligt de herbruikbare boterhamzak goed in de hand. Er past sowieso een dubbele, belegde boterham in!

Het ontwerp is simpel: een stuk stof die aan de zijkanten gestikt is. Het klepje kan door middel van klittenband vastgezet worden. De voering is van food-safe waterafstotend polyester en bestaat uit één stuk. Dat is handig, want zo kunnen er geen kruimels in de naden verdwijnen. Het simpele design van het tasje maakt dat ik het er handig en verzorgd uit vind zien.

fluf snackpack review duurzaamheidskompas.nl

Eerste gebruik

Ik heb de voering naar buiten gekeerd en met stromend water afgespoeld. Wat mij opviel was dat het label aan de binnenkant erg groot is en nat blijft. Om die reden heb ik het er voor gebruik uitgeknipt. De binnenkant droogt vrij snel en met een schone theedoek kan je dit proces versnellen. Tot zover kan ik niet wachten om de Snack Pack te testen!

fluf snackpack review duurzaamheidskompas.nl

“Ok, dit is niet erg handig” is het eerste wat ik denk als ik in mijn ene hand de biologische rijstwafels vast heb en in de andere het katoenen zakje. De openingen aan de bovenkant zorgen ervoor dat er lucht bij het voedingswaar kan.

Lees tip:  Win een vrolijke Fluf Snack Pack!

Een essentieel punt, wat een boterhamzakje zo ontzettend makkelijk maakt, is dat er geen geklieder is. Met een doosje voorkom je dat ook, maar het nadeel van een trommeltje is dat het de hele dag door een groot deel van je tas bezet houdt. Vooral als ik alleen mijn handtas bij me heb, die net groot genoeg is voor twee luiers, natte doekjes een waterflesje en mijn portemonnee, is een bakje erg onhandig.

“Als ik de rijstwafels in dat zakje doe, vallen er gegarandeerd kruimels in mijn handtas” is wat ik denk. En welke vrouw zit te wachten op kruimels in haar handtas? Toch neem ik het risico en doe de rijstwafels in de Fluf Snack Pack. Voordat de rijstwafels in mijn tas verdwijnen houd ik hun nieuwe jasje ondersteboven om de eerste kruimels alvast te laten gaan.

fluf snackpack review duurzaamheidskompas.nl

Ik moet zeggen dat ik het erg jammer vind dat ze het klepje niet iets langer hebben gemaakt. Ze hadden ook het klittenband iets lager kunnen zetten zodat er geen openingen aan de bovenkant ontstaan.
Een voordeel ten opzichte van een boterhamzakje is dat de stof bescherming biedt aan je eten. De rijstwafels zijn dan wel taai geworden, maar ze zijn niet gebroken en daardoor is het kruimelen te overzien. Uit voorzorg heb ik een elastiekje gebruikt om het probleem voor te zijn.

fluf snackpack review duurzaamheidskompas.nl

Nog even alle eigenschappen van de Fluf Snack Pack op een rijtje:

  • Buitenkant van 100% gecertificeerd bio katoen
  • Voering van food-safe waterafstotend polyester
  • Achterkant van 100% nylon
  • Print van veilige, azo-vrije inkt
  • Voor zowel kinderen als volwassenen
  • Ftalaat- BPA- en loodvrij
  • Wasbaar op mild wasprogramma
  • Niet geschikt voor de droger
  • Afmeting:  15 x 16 x 2 cm
Lees tip:  Herbruikbare ‘boterhamzak’: Lunchskin

fluf snackpack review duurzaamheidskompas.nl

Conclusie: hot or not?

Ik heb de Fluf Snack Pack nu bijna twee weken en ik moet zeggen dat ik hem bijna iedere dag heb gebruikt. Met de voornaamste reden dat het heel weinig plek inneemt. Daarnaast biedt het een zekere bescherming aan je eten en je hebt altijd een zakje bij de hand hebt, zonder het milieu te belasten. Het is een product met een super goede intentie, dat altijd van pas komt.

Zoals ik al eerder aangaf, vind ik het jammer dat men niet heeft stil heeft gestaan bij de openingen aan weerskanten van de klep. Indien de fabrikant hier iets aan zou doen, krijgt het product van mij een dikke 9. Maar op dit moment kan ik er niet meer dan een 7 van maken. Nog steeds een heel mooi cijfer!

Aanschaffen?

Ook toe aan een handige, herbruikbare boterhamzakje? De Fluf Snack Pack is in vier varianten te verkrijgen bij Green Jump en kost € 18,50 per set van twee.

***
Afbeeldingen: Duurzaamheidskompas.nl (Güler Otur)

– De Fluf Snack Pack review wordt mogelijk gemaakt door Green Jump –

Author: Güler

Carpe diem huismoeder | Definitely Do-it-Yourself'er | Kunst & Cultuur | Bespaarkoningin | Budgetcontrole-freak | Hergebruik is het nieuwe kopen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.