Herbruikbare ‘boterhamzak’: Lunchskin

Met de Lunchskin, heb je meteen een trendy, kleurrijk hebbeding in handen. De herbruikbare, plasticboterhamzak-vervanger is op z’n minst handig vormgegeven en wekt niet meteen de indruk van voedselverpakking op.

Toen ik het pakketje thuis gestuurd kreeg, viel me als eerste de vrolijke kleuren en het materiaal op. Lekker stevig (doet denken aan tafelzeil) met een klittenbandsluiting. De Lunchskin is een uitvinding waarbij je denkt ‘ Oh ja, logisch. Dat had ik kunnen bedenken.’ En daarin zit ook de kracht. De diverse formaten, bieden ieder mogelijkheden om verschillende etenswaren in te verpakken en te vervoeren.
Een recensie is uiteraard niet veel waard als je een product niet ‘echt’  hebt uitgeprobeerd. Daarom heb ik de afgelopen week de Lunchskins ingewijd…

Het kleinste formaat (8,9 x 16.5 cm) genaamd ‘Snack bag’  heb ik gebruikt om stukjes komkommer en appel in te doen voor mijn dochtertje van 3. Die gaat twee keer in de week naar het Kinderdagverblijf. Door de komst van de tweede zijn de ochtendspitsuren zodanig, dat soms een fatsoenlijk ontbijt door alle hectisch er bij inschiet. Op deze manier heeft ze haar eigen Lunchskin bij, die ze ook nog eens in haar jaszak kan doen en in de auto op weg kan nuttigen. Omdat alle Lunchskins op de klittenbandsluiting de ruimte hebben om een naam op te schrijven, raakt ze het ook niet gauw kwijt.

De ‘Sandwich bag’ Lunchskin (15,2 x 16.5 cm) is goed voor het verpakken van 2 boterhammen. Deze Lunchskin gaf ik aan mijn partner. Als drukke ZZP is hij altijd in de weer en vervoert hij vaak dossiers en papierwerk in zijn tas. De vorm en stevige materiaal van de Lunchskin zorgen ervoor dat de boterhammen niet meteen ‘gecrasht’ worden en ook blijft op deze manier de inhoud van de aktetas schoon.

Lees tip:  Fluf Snack Pack

Lunchskin_Duurzaamheidskompas.nl

Toen hij thuiskwam van werk vroeg ik hem meteen zijn bevindingen. Maar zo nuchter als hij is, kon hij me niet blij maken met een leuke quote voor mijn recensie :-). Hij vond de Lunchskin niet zo bijzonder en vroeg zich af of deze uitvinding werkelijk veel invloed zou hebben op het behoud van het milieu etc. Altijd goed om kritisch te blijven kijken als consument. Door een enkel Lunchskin verander je misschien niet meteen de wereld. Maar het helpt wel als steeds meer mensen gaan voor herbruikbare spullen en wegwerp-varianten in de schappen laten staan.

De ‘Sub bag’  Lunchskin die het grootste formaat (20,3 x 17.8 cm) heeft van allemaal, ga ik binnenkort inzetten om eierkoeken in te vervoeren. Alles wat net niet in de Sandwich bag past, kun je namelijk gemakkelijk meenemen in de Sub bag.

Ik ben van gedachte dat de Lunchskin gewoonweg handig, mooi en gezond (lood- en BPA-vrij) is, vooral vergeleken met plastic boterhamzakken. Ik heb ze laatst bijvoorbeeld ook in de vaatwasser gestopt en zoals beloofd op het etiketje, was dat geen enkel probleem. De vrolijke kleuren en patronen die de diverse Lunchskins hebben, maken dat dit product niet alleen praktisch, maar ook gewoon leuk en hip is om te zien.

Naast de Lunchskin, ben ik ook gestuit op de Buc ’n Roll. Een interessant vormgegeven ‘sandwich-bag’ die je eigenlijk wikkelt om je etenswaar heen. Door de flexibele vorm, kun je met de Buc ’n Roll vooral heel handig baguettes of stokbrood vervoeren. En een extraatje is dat je de verpakking open kunt vouwen en als ‘bord’  kunt gebruiken tijdens het eten. Ook de Buc ’n Roll gaat graag de vaatwasser in. Kortom, een handige, veelzijdige uitvinding en zeker een plek waardig in de hedendaagse keukenla.

Lees tip:  Fluf Snack Pack

***
Deze recensie is mede mogelijk gemaakt door Bespaar Bazaar

Voor de diverse formaten Lunchskins en de Buc ’n Roll kun je terecht op de site.

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.