Impliva Eco Paraplu

Hoe kan ik gemakkelijk en praktisch mijn dagelijkse leven verduurzamen? Met deze vraag in mijn achterhoofd begon ik als goedwillende amateur met weinig tijd en kennis, aan een zoektocht waar ik bij tijd en wijlen over rapporteer op Duurzaamheidskompas.nl.
Mijn voorlopige conclusie: duurzaamheid verschuilt zich overal, voor iedereen die het zien en vinden wil.

Summer Rain

Hoewel de zon eindelijk goed doorbreekt, hebben we de laatste weken de nodige zomerse regenbuien voorbij zien komen. Het regende zo stevig, dat ik weer op zoek moest naar een paraplu. Voor Duurzaamheidskompas.nl heb ik de Eco golfparaplu van Impliva mogen testen, wat tot slechts één conclusie heeft geleid. Daarover straks meer.

ecoparaplu implivia plushop duurzaamheidskompas review

Typisch kikkerlandsch

Het Nederlandse weer kan snel omslaan. Iedereen heeft vast wel eens meegemaakt dat het onderweg heel hard begint te regenen waardoor je een wegwerp-paraplu op het station hebt moeten kopen. Wegwerp, omdat de paraplu’s vaak niet stevig zijn en bij de eerste de beste windstoot omklappen of beschadigd raken en niet eens één heel regenseizoen meegaan. Erg vervelend, maar bovenal niet bepaald duurzaam.

implivia eco paraplu duurzaamheidskompasImplivia ecoparaplu

De ecologische paraplu van Impliva is in eerste opzicht niet te onderscheiden van een ‘gewone’ stormparaplu. Het ziet er stevig uit, heeft een comfortabele grip en bestaat uit twee zijlen, zodat het niet kan omklappen bij harde windstoten. Mijn exemplaar heeft een blitse groene kleur en twee strips waarmee het stevig en strak vastgemaakt kan worden na gebruik.

Impliva claimt dat de paraplu de kleinst mogelijke ecologische voetafdruk achterlaat. Met andere woorden, de ecoparaplu is zo duurzaam mogelijk geproduceerd door effectief gebruik te maken van de 3R’s: Reduce (verminderen), Reuse (hergebruiken) en Recycle (recyclen). Zo is bijvoorbeeld het doek van de ecoparaplu van 100% vervaardigd uit gerecyclede PET-flessen.

Impliva Icoontjes

Mijn ervaring

De afgelopen weken heb ik tijdens de regenbuien de ecologische paraplu mogen testen. Qua gebruik doet het niets af aan een ‘reguliere paraplu’. Geen enkel verschil, behalve de geruststelling dat je met de ecoparaplu voor een duurzaam alternatief hebt gekozen. Ik ben een fietser en stop de paraplu graag weg in mijn rugzak als ik ‘t niet nodig heb. Daarvoor is deze ecoparaplu te groot en te zwaar voor. Na even gegoogled te hebben, zag ik dat er ook kleinere, inklapbare varianten te koop zijn.

implivia ecoparaplu duurzaamheidskompas reviewHot of not?

Zoals ik al schreef, mijn review heeft tot een duidelijke conclusie geleid: koop niet bij elke regenbui een goedkoop, onstevig en onduurzaam wegwerp-paraplu, maar investeer in een stevige paraplu die jaren meegaat. En als je dat dan toch doet, investeer dan meteen in een mooie én duurzame variant.

De eco golfparaplu is verkrijgbaar is vijf kleuren (groen, wit, zwart, blauw, rood) voor € 24,95 bij plushop.nl (incl. BTW, excl. verzending)
Voor 19,95 is er ook de eco tasparaplu in dezelfde vijf kleuren.

– Impliva Eco Paraplu review is mogelijk gemaakt door Plushop.nl-

***
Afbeeldingen: implivia.nl, Duurzaamheidskompas.nl

Author: Ufuk

Student Bestuurskunde Universiteit van Tilburg | Maatschappelijk actief voor NJR (Nationale Jeugdraad) en UWC (United World College) | Den Bosch | Gemeenteraadslid | Ik denk groen, dus ik besta

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.